West-Vlaanderens Mooiste - wielertoeristen doorkruisen het 'land van Mortagne' en Pays des Collines'

Fietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-Vlaanderen. Elke week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio. Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan ‘West-Vlaanderens Mooiste’.

In de week van 17 augustus tot en met 23 augustus verlaten de fietsers Roeselare via De Zilverberg richting De Leie. Via Ledegem, Wevelgem en Lauwe bereiken we het glooiende landschap ten zuiden van Kortrijk, genaamd het ‘Land van Mortagne’. In dit landschap tussen de Schelde en de Leie is het heerlijk fietsen en kun je genieten van mooie vergezichten bovenop de brede heuvelruggen.

De 125 en 150km bedwingen de Mont Saint Hubert, nabij Doornik, en de Kluisberg. De 150km maakt na de Mont Saint Hubert de doorsteek naar Pays des Collines. Deze streek ten zuiden van Ronse is gekend voor glooiende landschappen en pittige klimmetjes onderweg.

Alle fietsroutes, zowel de recreatieve- als sportieve routes, worden digitaal aangeboden om te gebruiken op jouw gps-toestel of smartphone. De recreatieve routes kan men eveneens op papier verkrijgen bij KOERS, museum van de wielersport of bij één van onze partners. De fietsroutes worden in het weekend voorafgaand aan de fietsweek bekend gemaakt via onze online kanalen ( website, Facebook, ...) en bij onze partners waar je de papieren versie van de recreatieve route kan bekomen.

Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West- Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers. Recreanten kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen. Deelnemen aan het fietsevent is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Dienst Publiekswerking stad Roeselare
Contact
vrijetijd@roeselare.be
Telefoonnummer: 051 26 24 00
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?