West-Vlaanderens Mooiste: wielertoeristen ontdekken de Moeren en de Hoppestreek!

Thema: Atletiek, wandelen en fietsen
Fietsers hebben vanaf 27 juli elke week de keuze uit nieuwe, verrassende fietsroutes binnen West-
Vlaanderen. Elke week ontdek je nieuwe fietsroutes in een andere West-Vlaamse regio. Als fietser kun je van thuis uit inpikken onderweg en deelnemen aan ‘West-Vlaanderens Mooiste’. In de week van 27 juli tot en met 2 augustus fiets je naar de Keuneleutede, de IJzervallei, De Moeren en dwars doorheen de Hoppestreek.

Alle fietsroutes, zowel de recreatieve- als sportieve routes, worden digitaal aangeboden om te gebruiken op jouw gps-toestel of smartphone. De recreatieve routes kan men eveneens op papier verkrijgen bij KOERS, museum van de wielersport of bij één van onze partners. De fietsroutes worden in het weekend voorafgaand aan de fietsweek bekend gemaakt via onze online kanalen ( website, Facebook, ...) en bij onze partners waar je de papieren versie van de recreatieve route kan bekomen.

Dit concept streeft naar een vrijheid van fietsen, het ontdekken van toeristische parels binnen West- Vlaanderen en het creëren van een sportief vakantiegevoel bij de fietsers. Recreanten kiezen dus zelf wanneer en welke afstand ze fietsen. Deelnemen aan het fietsevent is gratis.

Alle info over dit alternatieve concept vind je op www.westvlaanderensmooiste.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar
KOERS. Museum van de Wielersport
Polenplein 15, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Contact
vrijetijd@roeselare.be
Telefoonnummer: 051 26 24 00
Thema
  • Atletiek, wandelen en fietsen
Trefwoorden
Cycling Vlaanderen Wielertoeristen, VWB, Sint sixtus bier, De Boot vzw, Keuneleute
Links
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?