Winterwandeling in de polders rond Oostkerke

Wanneer er in de winter een gure noordenwind waait en de planten er verdord bijliggen, vormen de silhouetten van de kale bomen boven de uitgestrekte weilanden een prachtig landschap waarin vele dieren, elk op hun manier, de winter proberen door te komen. Om samen het winterse landschap en zijn vele bewoners te ontdekken, organiseren we deze namiddagwandeling.
 
Bij die bewoners zijn er belangrijke gasten uit het hoge noorden. Elk jaar strijken er rond Damme duizenden ‘vriezeganzen’ neer, vooral kleine rietganzen en kolganzen, om hier in alle rust te overwinteren. Waarom ze precies voor Damme kiezen, kunnen we ze niet vragen. Het uitgestrekte landschap, dat op veel plaatsen beschermd is, zit er zeker voor iets tussen.
 
Vandaag verkennen we de polders rond Oostkerke. Hier vind je nog historisch permanente graslanden, slingert de Krinkeldijk door de velden en liggen grachten die ooit nog ontstonden als getijdengeulen van het Zwin.
 
Afspraak om 13 u. op de parking bij het kruispunt Lindenstraat / Meiboomlaan in Roeselare voor carpooling (€ 0,05/km) of om 13.45 u. aan de kerk van Oostkerke in de Sint-Kwintensstraat. 
Waar
carpoolplek NP Mandelstreke
kruispunt Lindenstraat-Meiboomlaan , 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
philippe.deprez@telenet.be
Telefoonnummer: 0499/722.224
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, natuurbeleving, landschap
Links
x
Kan ik je helpen?