Zakjeszwammen & korstmossen determineren

Deze avondactiviteit van Zwalimop (de zwammen-, lichenen-, mossen- en plantenwerkgroep van NP Mandelstreke) is een startavond en is bedoeld voor iedereen die deze organismen wat beter wil leren kennen. 
 
Eerst laat Jimmy Desmet, zwammenspecialist van Mycologia, ons kennis maken met de Ascomyceten. Dat zijn zakjeszwammen,  zoals bijvoorbeeld bekerzwammen, korstvormige zwammen en vele schimmels. 
 
Daarna behandelt Peter Hantson de lichenen of korstmossen. Hij doet hun bouw, voortplanting en vormenrijkdom uit de doeken. 
 
Dit wordt ondersteund door een praktijkmoment waarop je leert coupes te snijden doorheen de apotheciën van bekerzwammen en lichenen. Die voorsplantingsmechanismen bekijken we via een binoculair. Ook asci (zakjes) en sporen bekijken we onder de microscoop.
 
Afspraak in het Klein Seminarie, Zuidstraat 27 in Roeselare. Ingang via de dreef waar zowel een fiets- als autoparking is. Volg van daar uit de Natuurpuntpijlen. (Aan de rotonde in de dreef naar links onder het hoofdgebouw door. Op de speelplaats naar rechts en bij de platanen oversteken. De grote glazen deur binnen en de trap op tot 2e verdieping. Afspraak in labo G 115.) 
 
PS: de schoolparking blijft maar toegankelijk tot iets voor 22.45 u. 
Waar
Klein Seminarie
Zuidstraat 27, 8800 Roeselare
Wanneer
This event is finished.
Organisatie
Natuurpunt Mandelstreke
Contact
Telefoonnummer: 051/203.063
Trefwoorden
erkend SCVW, Natuurpunt, planten, paddenstoelen, mossen en korstmossen
Links