Coronatest bij Testcentrum Roeselare of bij de apotheek

Wat? 

Wat te doen?

 • Ik heb zelf symptomen
 • Ik kwam in contact met iemand die corona heeft
   

Volg het stappenplan

Laat je testen

Het testcentrum Roeselare

Je kan je in Roeselare laten testen op covid-19 bij:

Testcentrum Roeselare
Ardooisesteenweg 276
8800 Roeselare

Openingsuren: elke dag van 8.30 u. tot 12.30 u. en van 13 u. tot 17 u. Je moet altijd eerst een afspraak maken. Daarvoor heb je steeds een testcode nodig.

Opgelet: ben je positief? Dan mag je niet naar het testcentrum komen!

Sneltest in de apotheek

Vanaf 1 november '21 mogen apothekers met de nodige opleiding ook een COVID-19 sneltest afnemen. De test uitgevoerd in de apotheek is een snelle (gratis) antigeentest die in ongeveer 15 minuten resultaat oplevert. Zoek op deze website op de kaart een apotheek in jouw buurt die sneltesten uitvoert. ​Contacteer bij voorkeur altijd eerst je apotheek om te horen of je apotheek je kan testen en of je een afspraak moet maken of niet. Apotheken zijn vrij om deze dienst al dan niet aan te bieden en op welk moment.

Wie kan zich laten testen in de apotheek: 

 • Gratis test:
  • je bent ouder dan 6.
  • je hebt maximaal vijf dagen symptomen van COVID-19 (hoest, verlies van smaak of reuk, koorts, vermoeidheid, enz.). Wanneer je langer dan vijf dagen symptomen hebt, is een sneltest niet betrouwbaar en moet je een PCR-test ondergaan, in een testcentrum of bij de dokter.
  • je komt terug uit een rode zone en moet getest worden. Je hebt een CTPC-code nodig. Die krijg je na het invullen van het Passenger Locator Form.
 • Betalende test: 
  • je vertrekt op buitenlandse reis.
  • je komt terug uit een niet-risicogebied. 
  • je wil deelnemen aan een evenement. 

Een coronatest aanvragen

Ik heb symptomen

Voel je je ziek en denk je dat het Covid-19 kan zijn? Via het online formulier voor Self Assessment Testing (SAT) kan je zelf nagaan of je je moet laten testen. Hier kan je het stappenplan bekijken. Als uit de test blijkt dat je je beter laat testen, krijg je automatisch een link om een code voor een coronatest aan te vragen. Daarna kan je online een afspraak maken met je code.

Ik had hoogrisicocontact of keer terug uit een rode zone

Wanneer je hoogrisicocontact had of terugkeert uit een rode zone krijg je automatisch een code voor een coronatest via contact tracing, CLB, … Daarna kan je online een afspraak maken met je code.

Als je terugkeert uit het buitenland, vul je de ‘passenger location form’ in. Op basis hiervan zal men nagaan of je je moet laten testen. Je krijgt dan ook automatisch een code voor een test.

Ik ga op reis

Een test voor reizen kost € 55. Je kan gemakkelijk zelf een code aanvragen voor een reistest. Een code blijft 10 dagen geldig.

Enkel als je op reis vertrekt, moet je zelf de code aanvragen via mijngezondheid.be. Daarna kan je online een afspraak maken met je code.

Hulp nodig voor jouw code of afspraak?

Neem contact op met het callcenter van AZ Delta:

 • callcenter8010 [at] azdelta.be
 • 051 23 80 10 
 • Openingsuren callcenter van AZ Delta: 
  • Weekdagen van 08.00 tot 19.30 uur
  • Weekend van 08.00 tot 17.00 uur 

Bel niet naar de huisartsenwachtpost of wachtdienst: er worden geen codes aangemaakt. 

Richtlijnen in het testcentrum

Op het afgesproken moment kom je naar het testcentrum (triagepost Ardolab).

 • Breng je identiteitskaart mee.
 • Enkel wie een afspraak heeft, gaat het testcentrum binnen. Is er een begeleider mee, dan moet die buiten of in de auto blijven wachten.
 • Volg ter plaatse alle instructies om jezelf, de andere wachtenden en de artsen en hulpverleners te beschermen. Zo blijft ook dit een veilige zone.

Je testresultaat

Je kan je resultaat digitaal bekijken via mijn.azdelta.be, via cozo.be of via mijngezondheid.belgië.be 

Via deze laatste site hoef je zelfs niet in te loggen, het volstaat je CTPC-code en de 4 laatste cijfers van je gsm nummer in te geven als je kiest voor ‘Testresultaat en Certificaat via ctpc-code’.

Het reisattest (bij vertrek op reis) ontvang je in de Corona Safe App (voor reizen in Europa) of via e-mail (buiten Europa). Je leest hier meer over de covid-certificaten.

Test je positief?

Als je door jouw huisarts werd doorverwezen voor jouw test, belt de huisarts jou op dat de test positief was.

Je wordt snel gecontacteerd door de contactopvolging (contact tracing). Dat gebeurt altijd door het nummer 02 214 19 19. Per sms is dat via het nummer 8811. Lees hier meer over hoe je de contactopvolging kan herkennen.

Kan men je niet goed bereiken via telefonisch contact? Dan kan het dat er een contactonderzoeker van de Vlaamse overheid aan de deur komt. Deze contactonderzoekers hebben steeds een badge bij zich met daarop een nummer waar je naar kan bellen om te controleren of de persoon voor jou wel degelijk werkt als contactonderzoeker.

 •  
  x
  Kan ik je helpen?
  Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?