Verloop van een coronavaccinatie

Wat? 

Je ontvangt wanneer jij aan de beurt bent een uitnodiging voor je vaccinatie. Met jouw uitnodiging kan je een afspraak maken voor jouw coronavaccinatie.

Hoe verloopt je bezoek aan het Vaccinatiecentrum

Kom alleen naar het Vaccinatiecentrum en op het afgesproken tijdstip.

Hier vind je meer informatie over de voorzieningen en toegankelijkheid van het Vaccinatiecentrum.

Wat moet je meenemen?

  • Jouw identiteitskaart
  • Je uitnodiging (= oproepingsbrief)
  • Een overzicht van de medicatie die je neemt

Stappenplan in het Vaccinatiecentrum

In het centrum is het verplicht om een mondmasker te dragen.

Het vaccinatieproces duurt ongeveer 15 minuten (+ 15 minuten rusttijd).

Stap 1: Temperatuur meten

Bij aankomst wordt je temperatuur gemeten door een medewerker. Als je een verhoogde temperatuur hebt, is het niet mogelijk om het vaccinatiecentrum binnen te gaan. Je wordt dan vriendelijk verzocht om een nieuwe afspraak te maken.

Stap 2: Aanmelden

Je meldt je aan bij het onthaal. De onthaalmedewerker controleert je identiteit en jouw afspraak. Je krijgt daarna een vaccinatielijn toegewezen.

Stap 3: Vaccinatie

Je volgt jouw vaccinatielijn en meldt je aan bij de verpleging. De verpleging stelt je enkele vragen om na te gaan of er tegenindicaties zijn voor het vaccin (= bepaalde aandoeningen of kenmerken waarbij het vaccin niet of slechts onder bepaalde voorwaarden toegepast mag worden). Daarna krijg je het vaccin.

Je krijgt een vaccinatiekaartje met de gegevens van het vaccin en datum van volgende afspraak.

Stap 4: Rustpauze (niet verplicht)

Na je vaccinatie kan je 15 minuten rusten in de wachtruimte onder medisch toezicht. Daarna kan je het Vaccinatiecentrum verlaten.

Bedankt!

Na je vaccinatie is de kans dat je COVID-19 oploopt véél kleiner. Door het vaccin maakt je lichaam antistoffen aan. Die helpen om het virus te bestrijden. Als je gevaccineerd bent, bescherm je dus je familie en andere mensen in je omgeving.

Zolang niet het grootste deel van de bevolking gevaccineerd is, blijft het belangrijk om de geldende coronamaatregelen te blijven volgen. Ook als jij al jouw vaccin kreeg. Ondertussen houden we nog even vol. Bedankt dat ook jij de coronamaatregelen blijft volgen.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?