Islamitisch Offerfeest

Wat? 

Het Islamitisch Offerfeest vindt dit jaar plaats rond 11 september.

Voorwaarden: 

De rituele slachtingen voor dit feest kunnen gebeuren in erkende slachthuizen of in tijdelijke, erkende slachtvloeren. Rituele thuisslachtingen zijn sinds 1988 verboden en hierop wordt strikt toegezien. In Roeselare werd geen tijdelijke slachtvloer erkend, alle slachtingen moeten dus gebeuren in een erkend slachthuis.

U kan het Offerfeest ook op een andere manier vieren. Dit kan onder andere door het geven van een gift of door het bestellen van halalvlees bij een slager.

Hoe? 

Wilt u toch liever een schaap laten slachten in een erkend slachthuis? Vergeet dan niet om ook een registratie (éénmalig) én slachtvergunning (ieder jaar) aan te vragen.

  • Voor de registratie kunt u bij de gemeente langskomen. Dit kan ruim op voorhand gebeuren. Neem zeker uw identiteitskaart mee. U ontvangt een registratienummer.
  • De jaarlijkse slachtvergunning zal bij aankomst in het slachthuis gebeuren. Neem hiervoor het registratienummer mee. Als u het dier bij een handelaar kocht, neem dan ook het beslagnummer mee. Je ontvangt een slachtbewijs.
Wat meebrengen? 

Identiteitskaart

Bijlagen: