Theater of film voor het secundair onderwijs

Wat? 

Het stadsbestuur organiseert samen met de stuurgroep van het Lokaal Drugoverleg en de werkgroep Geestelijke Gezondheid op regelmatige tijdstippen theater of film voor de derde en vierdejaars van het secundair onderwijs.
Voor de derdejaars bieden we een film of theater aan in de maand februari 2018 rond het thema geestelijke gezondheid.
De vierdejaars kunnen intekenen op een theatervoorstelling in de maand januari 2018 rond het thema alcohol, tabak en illegale middelen.

Drugpreventietheater BLACKOUT 

Op maandag 29 januari 2018 biedt het Lokaal Drugoverleg Roeselare opnieuw de voorstelling Blackout aan.
De voorstelling wordt aangeboden om 9 u., 10.30 u. en 14 u. in de Komedie van De Spil.

Dit theaterstuk behandelt het thema ‘alcoholgebruik, echtscheiding en vriendschappen’ en is geschikt voor leerlingen uit het tweede jaar van de 2e graad secundair onderwijs: 

'Tim woont na de scheiding tussen zijn ouders bij zijn vader in. Zijn vader verwerkt de scheiding op zijn manier en duikt elke avond het café in met een aantal maten, terwijl Tim er helemaal alleen voor staat. Net op het ogenblik dat zijn vader de situatie weet aan te pakken, loopt het mis met Tim. Hij begint zelf te drinken, de vriendschap met Sofie - op wie hij heimelijk verliefd is - raakt uitgedoofd en Tim krijgt foute vrienden' 

We voorzien opnieuw ondersteuning voor leerkrachten om het theater te bespreken in de klas. Leerkrachten, leerlingbegeleiders ontvangen het lespakket dat de Sleutel uitwerkte met heel wat praktische voorbeelden en tips.

Inschrijven kan voor BLACKOUT kan hier.

 

Theater geestelijke gezondheid:  De pest aan mij 

Op woensdag 28 februari 2018 biedt het Lokaal Drugoverleg Roeselare opnieuw de voorstelling De pest aan mij aan. 
De voorstelling wordt aangeboden om 9 u. en 10.30 u. in de Komedie van De Spil.

Dit theaterstuk behandelt het thema pesten, vriendschap, opkomen voor jezelf en is geschikt voor leerlingen uit het eerste jaar van de 2e graad secundair onderwijs. 

'Marie is jarenlang het favoriete slachtoffer van haar haar klasgenoten. Wanneer ze van school verandert, besluit ze dat dit haar niet meer zal overkomen. Ze zoekt en vindt aansluiting bij 'queen bee' Gloria. Langzaam maar zeker gaat ze mee andere leerlingen terroriseren. Tot de gebeurtenissen met haar op de loop gaan.' 

We voorzien opnieuw een nabespreking door het netwerk geestelijke gezondheidszorg. 

Inschrijven voor theater De pest aan mij kan hier

Hoe? 

Het programma en de richtlijnen om in te inschrijven, worden bekendgemaakt via de werkgroep Onderwijs en de nieuwsbrief onderwijs voor het secundair onderwijs.

 

Prijs? 
  • € 4,5 per leerling
  • Leerkrachten, leerlingbegeleiders of andere personen die de leerlingen vergezellen krijgen gratis toegang.