Hartveilige stad - AED toestellen

Wat? 

Waar veel mensen samenkomen, is er meer kans op een slachtoffer van hartfalen. Een AED kan overlevingskansen na een hartstilstand vergroten, daarom hangt op een aantal strategische plaatsen zo’n toestel. De automatische externe defibrillator of AED is draagbaar en is in principe gemakkelijk te hanteren. Het toestel vertelt je gewoon zelf wat je moet doen. Een AED vervangt reanimatie niet, maar verhoogt de overlevingskansen van het slachtoffer.

Momenteel zijn er AED's voorzien in de sporthal Beveren, sporthal Schiervelde, het stedelijk sportstadion in de Spanjestraat, het Spillebad en aan het stadhuis. Recent werd ook een toestel geplaatst in het sportpark Wervickhove en is er eentje voorzien aan de kortparkeerzone op het Stationsplein. Met uitzondering van het toestel in het Spillebad, zijn alle AED-toestellen 24/24 en 7/7 toegankelijk voor gebruik. 

Het AED-toestel in de gang naar de cafetaria   Het AED-toestel hangt naast de ingang van de sporthal Beveren  Het AED-toestel hangt naast de ingang van de sporthal Schiervelde    Het AED-toestel hangt naast de ingang van het gebouw, richting kleedkamers  Het AED-toestel hangt naast de fietsenstalling en de garagepoort van de politiepost  Het AED-toestel hangt aan de kortparkeerzone van het Stationsplein

Daarnaast zijn er ook heel wat toestellen in handen van privéorganisaties en ondernemingen zoals ARhus, Cultuurcentrum De Spil, Mediamarkt, Politiegebouw in de Kwadestraat enz. ...

Wil je weten hoe zo'n toestel precies werkt, blader dan zeker eens door het eenvoudige stappenplan onderaan deze pagina.

Of schrijf je in voor de opleidingssessie 'Reanimatie en AED' (Automatische externe defibrillator). Deze sessie vindt plaats op donderdag 18 mei van 19 u. - 22 u. in de Gemeenteraadszaal van het stadhuis.
 

 

 

 

 

Voorwaarden: 

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
Opgelet, de plaatsen zijn beperkt. Reserveer daarom snel jouw plaatsje via samenleven [at] roeselare.be