Straat van morgen

Wat? 

‘Straat van morgen’ is een innoverend bewonersproject in Roeselare dat woningen optimaal wil aanpassen op het vlak van energie, waterverbruik, wooncomfort en veiligheid. Het project voorziet voor de bewoners kosteloos advies en begeleiding en bekijkt hoe optimaal op premies en rendement kan ingezet worden.logo straat van morgen

 

Het project reikt oplossingen aan die variëren van eenvoudig tot verregaand: van slimme, eenvoudige, energiebesparende tips tot totaalrenovatie van de woning met de zuinigste bouwtechnieken die vandaag wenselijk zijn. In eerste fase werkt het project rond één specifieke straat, de Blekerijstraat, met de bedoeling een methode te ontwikkelen die voor heel Roeselare kan ingezet worden.

Voor de bewoners is het een unieke kans: het project voorziet in ontzorging (dus geen administratieve rompslomp), kosteloos advies en kosteloze begeleiding. De hele straat krijgt de unieke kans om op een eenvoudige manier een veilige, comfortabele en goed geïsoleerde woning te bekomen.

Een sterk team vanuit de stad met professionele partners werkt daarvoor een groepsrenovatie met renovatiepakketten op maat uit. Dat gemotiveerde team van deskundigen en vakbekwame installateurs garandeert de toegankelijke totaalaanpak van de renovaties, zodat het voor iedereen eenvoudig, begrijpelijk en beheersbaar blijft.

Volg het project op de voet.

projectpartners straat van morgen