Kunst in de stad

Wat? 

Kunst in de stad

Kunst in de Stad is een tweejaarlijks beeldenroute in het stadscentrum. Met deze expo krijgen kunstenaars de kans om in een participatief traject hun werk te tonen. De eerste editie in 2018 werd toevertrouwd aan de K-trolle vzw en kon rekenen op een brede belangstelling van 75 kunstenaars van over gans Vlaanderen op 100 locaties.

De tweede editie in 2020 focust op regionale talentvolle kunstenaars en werd door de Stad Roeselare voor uitvoering toevertrouwd aan vzw Rauwkost, met steun van De Spil.

Kunst.en.route

Met Kunst.en.route fleuren deze zomer meer dan 40 artiesten uit eigen streek het centrum van Roeselare op met kunstwerken.

  • Van 5 juli tot en met 31 augustus etaleren ze 'Kunst aan je Raam'.
  • Vanaf 1 augustus presenteren ze ook installaties en beelden op pleinen en straten met 'Kunst in de Stad'.
     

Hier vind je een handig plannetje met zowel de route van Kunst aan je Raam (groene stippen) als Kunst in de Stad (gele stippen). Je kan ook een exemplaar krijgen bij het Vrijetijdspunt (Polenplein 15, 8800 Roeselare).

Wedstrijd: stem op jouw favoriete kunstwerken

De werken op de route van Kunst in de Stad doen mee aan een wedstrijd. Uit 3 laureaten kan de Stad een keuze kan maken om een of meerdere werken aan te kopen. De laureaten worden gekozen via een publieksjury en een deskundigenjury. In september worden de laureaten bekend gemaakt.

  • Het publiek kan t.e.m. 31 augustus op hun favoriete werk stemmen via het gele stembriefje, te verkrijgen bij het Vrijetijdspunt (Polenplein 15, 8800 Roeselare).
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?