Nieuws

23 mei 2017

Sinds kort staat een 3D kunstwerk in Roeselare. Kom langs op de Grote Markt en neem een interactieve foto!

Tip: Voor een optimale beleving neem je best eens een kijkje vanaf het 3D-viewpoint. Van daaruit komt het 3D-effect het best tot zijn recht!

23 mei 2017

Roeselare heeft de eer om de Kunstzomer in de Leiestreek 2017 te openen. In juni zijn er tentoonstellingen in de Paterskerk, Galerie Alfons Blomme en de bunker in de tuin van Brood. En tot in september doet de Kunstzomer nog verschillende andere gemeenten langs het water aan.

24 mei 2017

Op 28 mei wordt de gerenoveerde oude stedelijke begraafplaats officieel geopend. In de namiddag kan iedereen kennis komen maken met de vernieuwingen.

23 mei 2017

In januari gingen we op zoek naar een jonge stadsdichter voor de stad Roeselare. Met dit project werden kinderen en jongeren uitgedaagd tot participatie en talentontwikkeling.

22 mei 2017

Ook dit jaar  slaan  de preventiedienst van de politiezone RIHO, de brandweer en de dienst gemeenschapswachten, onder de noemer Preventie in je wijk, hun tenten op in diverse Roeselaarse wijken. Ze brengen zo hun aanbod onder de aandacht. 

19 mei 2017

De stad Roeselare gaat het engagement aan om nog meer kwalitatief, kleurrijk groen in het stadscentrum te krijgen. Hiervoor sloot de stad onder andere  een beheersovereenkomst met Infrabel om de spoorwegbermen zelf te beheren.

22 mei 2017

Op zondag 28 mei is het Spillebad uitzonderlijk gesloten van 14 u. tot 17 u. omwille van een zwemwedstrijd. De rest van de dag kan je bij ons terecht voor jouw zwemplezier. 

17 mei 2017

Stad Roeselare zet in op een propere openbare ruimte en gaat van start met een ambitieus netheidsplan. Door de inrichting van de publieke ruimte, sensibilisering en betrokkenheid wil de stad samen met haar inwoners werken aan een NET ROESELARE.

16 mei 2017

Maakte je onlangs gebruik van het jaagpad langs het kanaal en heb je een scherp oog? Dan heb je misschien al gemerkt dat Waterwegen en Zeekanaal NV alle bomen langs het kanaal Roeselare-Leie voorziet van een boomplaatje met daarop een uniek nummer.

Waarover gaat het?

15 mei 2017

De Spil viert haar 20ste verjaardag in de straten en pleinen van Roeselare op zaterdag 3 juni van 17 u. tot 18.30 u. En daarom willen we met jullie en Die Verdammte Spielerei de langste fanfare maken.

12 mei 2017

Stad Roeselare biedt de mogelijkheid aan organisaties uit de stad, binnen de sectoren welzijn en onderwijs, om vernieuwende ideeën uit te werken. Inspirerende, innovatieve en kwaliteitsvolle projecten kunnen rekenen op een subsidie van de stad.

12 mei 2017

Een begraafplaats wordt meer en meer een begraafpark waar mensen even tot rust kunnen komen, ook kinderen. De oude stedelijke begraafplaats is naast een begraafplaats ook een boeiend en aantrekkelijk park en op 28 mei tijdens Dag van het (begraaf)park wordt dit extra in de verf gezet.

9 mei 2017

De voorbije maanden werden heel wat inspanningen geleverd om de dienstverlening te optimaliseren.

4 mei 2017

Leon Keer (NL) is een van ’s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij heeft werken geplaatst in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië.

3 mei 2017

Ontbijtsessies op 18 mei en 2 juni

Jouw bedrijf staat niet stil en evolueert. Anno 2017 gebruiken werknemers steeds meer online informatie voor de uitvoering van hun takenpakket. De hoeveelheid data die we via internet versturen en ontvangen, stijgt met de dag....

3 mei 2017

Van maandag 22 mei tot en met vrijdag 23 juni kan je in Roeselare op verschillende locaties samen studeren.

2 mei 2017

16% van de Vlamingen denkt onterecht dat ze bij het veranderen van elektriciteits- en aardgasleverancier een verbrekingsvergoeding moeten betalen. Veranderen van leverancier is gratis. Je nieuwe leverancier regelt alle papierwerk met je huidige leverancier.

25 april 2017

STAP brengt naar jaarlijkse traditie Point Final!, Festival voor Podiumkunsten. Een uitgelezen kans om een maand lang gratis van podiumkunsten te genieten!

27 april 2017

Na 15 jaar houdt Met belgerinkel naar de winkel, de grootste fietspromotiecampagne van Vlaanderen, er mee op. Maar niet getreurd. Voortaan is er Zo Dichtblij.

24 april 2017

Op dinsdag 25 april 2017 vindt een preventieactie rond fietsdiefstal plaats aan het station Roeselare.
Van 6 u. tot 19.30 u.  kun je je fiets laten graveren en krijg je tips om het risico te beperken.