Nieuws

24 maart 2017

Naar aanleiding van de heraanleg van Park van de Walle moeten de eenden die zich daar bevinden, verhuizen naar een nieuwe locatie. Aanstaande maandag, 27 maart 2017, zal de Groendienst van Stad Roeselare de eenden vangen en terug loslaten in het stadspark.

24 maart 2017

Facebook, foto’s maken en bewerken, videobellen, pc-bankieren, je reis boeken, belastingen indienen, … er is steeds meer digitaal mogelijk. Contact houden, je creatief uitleven of gewoon tijd winnen, het zijn allemaal voordelen van computer en internet.

24 maart 2017

Scholen en welzijnsorganisaties uit Roeselare nemen het heft in handen om uitsluiting van kwetsbare kinderen en ouders tegen te gaan.

20 maart 2017

Wie met de auto naar het stadscentrum van Roeselare trekt om er uitgebreid te winkelen, vindt een goedkope parkeerplek in de ruime ondergrondse parkings. Het eerste uur is er zelfs gratis.

17 maart 2017

De stad maakt verder werk van de ontwikkeling van het woongebied Gitsestraat.

Op het grondgebied Roeselare-Hooglede is er ruimte voorzien voor de realisatie van een duurzaam woongebied. In samenspraak met de projectontwikkelaars werd een inrichtingsplan opgemaakt.

14 maart 2017

 Zaterdag 25 maart staan amfibieën in de kijker tijdens een infonamiddag over die beestje die  onze poelen en beken bevolken. Iedereen is welkom op dit gratis evenement bij de tent aan ’t Schuurtje.

14 maart 2017

Vorige week was een topweekend voor de amfibieënoverzetacties in Roeselare:

Oude Maria’ Lindestraat: hier worden over een lange afstand netten geplaatst:  78 padden levend overgezet en 1 verkeersslachtoffer; 8 salamanders levend overgezet.

14 maart 2017

Steeds meer mensen willen in onze stad wonen. Anderen willen hier investeren in bedrijven en winkels. Elk van hen willen we de ruimte geven die ze nodig hebben. De beschikbare ruimte is evenwel beperkt.

8 maart 2017

Op 1 januari 2017 ging in Roeselare het LINEA-project van start. LINEA staat voor Lokaal Netwerk EerstelijnsActoren en beoogt meer toegankelijke en kwalitatieve zorg voor kwetsbare inwoners van de stad.

7 maart 2017

Met 265 m² oppervlakte en 60 m. lopende (deels mobiele) wanden biedt Galerie Alfons Blomme heel wat expositiemogelijkheden. Ook de ligging in het stadscentrum is ideaal om bezoekers binnen te lokken.

  • ophalen wilgenpoten
28 Februari 2017

In het kader van 'Bewilg het landschap' werden honderden wilgenpoten uitgedeeld in het recyclagepark Rumbeke. In het najaar konden geïnteresseerden het gewenste aantal bij het het Stad-Land-schap aanvragen om bij hun thuis aan te planten.

Knotwilgen hebben heel wat voordelen.

28 Februari 2017

De Stad Roeselare gaat over tot de verkoop van een perceel bouwgrond van 542 m², gelegen aan de rotonde Beversesteenweg/Koning Leopold III-laan/Mandellaan. Het perceel is gesitueerd bij een invalsweg naar het centrum van Roeselare.

  • ravotzwemmen
27 Februari 2017

Elke 1ste woensdag van de maand, tussen 14 u. en 17 u., staat het Spillebad 100% in teken van ravotten.
Tijdens deze uren wordt extra spelmateriaal zoals drijvende figuren e.a. ter beschikking gesteld.

24 Februari 2017

We stellen jou graag in zeven workshops inspirerende projecten voor rond welzijn en onderwijs.

13 Februari 2017

Stad Roeselare maakt werk van de verbetering van de dienstverlening en zet de Roeselenaar daarbij centraal.

17 Februari 2017

Het Cultuurplatform is een bijeenkomst waarop iedereen met een hart voor cultuur welkom is. Dit zijn zowel de leden van de deelraden als de geïnteresseerde burgers van de stad. Een uitnodiging voor het Cultuurplatform verschijnt dan ook in de pers.

  • Infografiek Hout
10 Februari 2017

 

Vandaag is de informatiedrempel voor fijn stof overschreden in Vlaanderen

Dat wil zeggen dat de metingen voor fijn Stof in Vlaanderen hoger zijn Europese norm en dat de wetenschappers verwachten dat het volgende 24uur ook zo zal blijven.

9 Februari 2017

Sierlijkheid, het bronzen beeld dat in september vorig jaar van haar sokkel in Park Vandewalle stapte, is nog steeds op zwier.

Waar ze uithangt? Wat ze van plan is? Niemand die het weet, maar af en toe laat zij sporen na. Zelfs buiten Roeselare werd ze al gesignaleerd.

8 Februari 2017

Plannen om alleen te gaan wonen?

8 Februari 2017

Op 1 februari 2017 werd het H5N8 vogelgriepvirus geïdentificeerd bij een hobbyhouder in de gemeente Lebbeke.

Om hobbyhouders van pluimvee en andere vogels in heel België te beschermen worden verschillende voorzorgsmaatregelen genomen: