Nieuws

25 juli 2017

Omdat water en vakantie goed samengaan, heeft het Spillebad deze zomervakantie enkele extraatjes:

20 juli 2017

Roeselare zette alles op alles om voor het bouwverlof van 21 juli de werven in de stad opgeruimd achter te laten. Heel wat werken in Roeselare werden ook afgerond voor het merendeel van het land met vakantie gaat.

20 juli 2017

Om het verkeer tussen Roeselare en Izegem in de nabije toekomst vlotter en veiliger te laten verlopen, werd de Izegemsestraat voorzien van een nieuw wegdek, fiets- en voetpaden. Deze werken worden voor het bouwverlof afgerond waardoor de doortocht van Rumbeke naar Izegem vanaf 21...

18 juli 2017

Naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden voor de aanleg van de ondergrondse parking aan de site AZ Delta ter hoogte van de Brugsesteenweg zijn de werkzaamheden begonnen door firma NV Strabag Belgium om de grondwatertafel tijdelijk te verlagen.

18 juli 2017

Op dinsdag 27 juni 2017 werd het mobiliteitsplan definitief vastgesteld door de gemeenteraad.

18 juli 2017

Op zaterdag 14 oktober vindt in Roeselare de Dag van verzet tegen armoede plaats. We willen dit jaar het thema geestelijke gezondheid onder de aandacht brengen.

17 juli 2017

Samen met een collega-jobstudent coördineer je maandelijks het kinderatelier.
Je staat onder meer in voor: onthaal en registratie van ouders en kinderen, begeleiden van het vrije aanbod naast de creatieve workshops, zorg voor kinderen, klaar zetten en opruimen,…

13 juli 2017

Vandaag opent in het vernieuwde deel van het stationsgebouw een nieuwe krantenwinkel. Of beter: een gemakswinkel, want treinreizigers en andere winkelbezoekers vinden er een veel ruimer aanbod dan vroeger.

13 juli 2017

Nog minder dan een jaar en het vernieuwde Wielermuseum opent zijn deuren. De nieuwe start betekent ook de komst van een Museumcafé.

4 juli 2017

Vanaf 16 augustus zullen onderhoudswerken starten ter hoogte van de N32 tussen de ovonde en het kruispunt met de N313 (Bruggestraat). Deze werken zullen 40 werkdagen in beslag nemen, als ongunstige weersomstandigheden geen stokken in de wielen steken. 

23 juni 2017

Een verzengende hitte heeft Vlaanderen al enkele weken in de greep. Ondanks dat de eerste regendruppels reeds gevallen zijn, is dit voorlopig nog niet voldoende. Daarom neemt het stadsbestuur van Roeselare bijkomende maatregelen om het welzijn van haar inwoners te kunnen blijven garanderen...

23 juni 2017

Sinds 5.30 uur deze morgen waren er in enkele straten in Roeselare storingen in de waterleidingen.

21 juni 2017

Als drie opeenvolgende dagen de gemiddelde dagtemperatuur hoger is dan 30 °C en het ’s nachts gemiddeld warmer is dan 18 °C spreken we van een hittegolf. Tijdens een periode van aanhoudende hitte, kunnen er ook hoge concentraties ozon in de lucht voorkomen.

21 juni 2017

Door aanhoudende tropisch warme temperaturen en het uitblijven van de nodige regenval, heeft het groen in ons land en ook in Roeselare het hard te verduren.

19 juni 2017

Roeselare krijgt twee buggypunten van waaruit je gemakkelijk de stad kan intrekken. Inwoners en toeristen kunnen er gratis een buggy lenen voor een bezoek aan de stad. Zo wordt het gemakkelijker om met kleine kinderen met de fiets of het openbaar vervoer naar de stad te komen.

15 juni 2017

Persbericht van het FAVV

Vogelgriep: 2 nieuwe besmettingen bij hobbyvogels – verbod op pluimvee- en vogelmarkten en andere verzamelingen met pluimvee

 

13/06/2017

16 juni 2017

De preventiedienst van politiezone RIHO zet zich in voor de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen en zet voor 100% in op verkeerseducatie. Eén van onze basistaken is instaan voor verkeerseducatieve opdrachten in alle basisscholen van de zone.

12 juni 2017

Net zoals vorig jaar staan onze Roeselaarse Reuzen te popelen om op de vrijdagavond van de Batjes een flinke wandeling te mogen maken door het stadscentrum. De reuzen wandelen door het stadscentrum richting Grote Markt waar ze mee feestelijk het 'Vat van Rodenbach' openen.