Nieuws

14 augustus 2018

Het islamitisch offerfeest vindt dit jaar plaats rond 21/22/23 augustus.

8 augustus 2018

Vorige zondag sloot het Spillebad definitief de deuren en daarmee ook een hoofdstuk af van de Roeselaarse geschiedenis. Water is een kostbaar goed. Stad Roeselare wou dan ook iets nuttigs doen met het water en bekeek de laatste dagen de verschillende mogelijkheden.

7 augustus 2018

Alle stadsdiensten, zijn gesloten op woensdag 15 augustus (O.L.V.-Hemelvaart).

Het Spillebad sloot definitief zijn deuren op zondag 5 augustus. Op 27 augustus opent het nieuwe zwembad Sportoase Schiervelde zijn deuren.  

2 augustus 2018

Vlaanderen is nu al enkele weken in de ban van extreem droog weer. In West-Vlaanderen is er daardoor al enige tijd een oppompverbod voor alle onbevaarbare waterlopen.

31 juli 2018

Er zijn blauwalgen aanwezig in het kanaal Roeselare-Leie. Dat meldt De Vlaamse Waterweg nv. Contact met of inname van besmet water kan schadelijk zijn voor mens, dier en gewas. Daarom mag er niet langer water genomen worden voor besproeiing van gewassen of als drinkwater voor vee.

24 juli 2018

Na het succes van de voorbije acht edities wordt in het centrum van Roeselare het 'Dovy Natourcriterium' opnieuw georganiseerd op dinsdag 31 juli 2018. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een spetterend wielerfeest voor groot en klein. 

24 juli 2018

Hulpverleningszone Midwest kreeg sinds het begin van het wespenseizoen al heel wat aanvragen voor het verdelgen van een wespennest binnen. Om de zonale dispatch wat te ontlasten, vragen we jou om jouw aanvraag via onderstaand formulier in te dienen. 

24 juli 2018

Om het culturele leven in Roeselare aan te moedigen, reikt het stadsbestuur jaarlijks een Cultuurtrofee en Eretekens voor Cultuurverdienste uit

30 juli 2018

De Autovrije Zondag op 16 september vormt in Vlaanderen de hoogdag van de Week van de Mobiliteit. Duurzame mobiliteit is het centrale thema. Autoluwe pleinen en straten in de stad geven fietsers, wandelaars en spelende kinderen extra ademruimte. 

20 juli 2018

Gouverneur Decaluwé organiseerde op donderdag 19 juli 2018 een crisisoverleg om de ernst van de waterschaarste- en droogtetoestand in te schatten. Er viel sinds juni in West-Vlaanderen amper neerslag. De weersverwachting is dat de komende week de warmste week van de zomer wordt.

17 juli 2018

De campagne ‘Fietstoerisme in Harmonie’, ontstaan in 2010, heeft als doel de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme langs West-Vlaamse wegen te stimuleren en tegelijk de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers te verhogen.

10 juli 2018

Stad Roeselare zocht én vond verhalen en schrijvers, vertellers en tuinkamers voor het nieuw zomers project “Roeselare vertelt verhalen #VANRSL”.

5 juli 2018

Wie in dit warme weer kiest om eens lekker de bbq aan te steken, zorgt best dat hij ook goed voorbereid is:

4 juli 2018

Ook dit jaar pakken we op de nationale feestdag opnieuw uit met enkele grote kleppers. Zowel het Stationsplein als de Grote Markt worden op 21 juli ingenomen voor deze festiviteiten.

Programma

3 juli 2018

In het kader van de Klimaatswitch #VANRSL werkten dit jaar drie Roeselaarse basisscholen aan een meer klimaatvriendelijke school. Aan de hand van een co-creatief leertraject werden bij de leerlingen ideeën verzameld, waarvan er één in de loop van het schooljaar zou worden uitgevoerd.

3 juli 2018

Jaarlijkse zorgen een 350-tal vrijwilligers groen en leefmilieu samen met de stad voor een aangename, groene, nette en diervriendelijke stad. We lijsten ze hier even op: