Nieuws

20 Februari 2018

De stad nodigt iedereen uit om ook dit jaar uit om mee te doen met Dag van de buren. Zet op 25 mei een versierde stoel buiten en maak er een gezellig, feestelijk samenzijn met je buren van.

20 Februari 2018

Samen op straat zitten met de buren, kijken naar het straatleven en genietend napraten van de dag. Deze traditie is hier en daar nog bij de oudere generatie zichtbaar, en ook bij onze nieuwe Roeselarenaars. Een goed contact met de buren kan echter zo veel betekenen.

20 Februari 2018

Stad Roeselare zet investering in veiligheid verder. 

Deze bestuursperiode werd het aantal bewakingscamera’s in de stad opgetrokken van 8 camera’s in 2014 naar 65 camera’s  eind 2017. In 2018 wordt de realisatie van het cameraplan uit 2014 vervolledigd met 23 bijkomende camera’s.

20 Februari 2018

Een stad waarin niets anders dan schone energie gebruikt wordt: zon, wind, aardwarmte, biomassa, …   In theorie kan het, maar hoe zit het met de praktijk? Hoe pas je nieuwe energieoplossingen toe in bestaande gebouwen, systemen en de levens van mensen?

19 Februari 2018

De Tovertuin krijgt haar nieuwe stek in de speelotheek GOED. Daarmee zet stad Roeselare dit speel- en ontmoetingsproject op de kaart van waardevolle opvoedingsondersteuning binnen Huis van het Kind.

De Tovertuin een vaste waarde in Roeselare.

19 Februari 2018

Stad Roeselare ontving extra middelen van de Vlaamse Regering om de integratie van erkende vluchtelingen te ondersteunen.

De keuze voor de besteding van deze middelen viel op vier acties:

13 Februari 2018

De hele namiddag zijn kinderen baas in de carnavalstent in Roeselare! Mr. Creezy komt carnavalstruken tonen en tussendoor kunnen jullie van allerlei leuke spelletjes genieten.

13 Februari 2018

Organisatoren van een muziekevenement in Roeselare kunnen via het stedelijk reglement voor de subsidiëring van muziekevenementen financiële en technische ondersteuning krijgen. Voor de muziekevenementen die dit jaar plaatsvinden moet het aanvraagformulier voor 1 maart 2018 ingediend worden.

7 Februari 2018

Op dinsdag 6 februari 2018 bracht de burgemeester samen met de dienst Economie een bezoek aan Ameel Candy World. Een bedrijf om van te snoepen!

1 Februari 2018

Op maandag 5 februari start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het 3A-knooppunt op de N36 in Roeselare. De werken zullen in vier verschillende fases verlopen.

De eerste fase (van 5 februari tot vermoedelijk eind mei) omvat twee deelfases die tegelijk opstarten:

  • Irene Moors en Wilfried Devoldere in de Sint-Michielskerk te Roeselare
30 Januari 2018

Het Nederlandse tv-programma Verborgen Verleden was voor één van haar reportages op bezoek in Roeselare.

30 Januari 2018

De Stad Roeselare ondersteunt Globaal Kabaal, een begeleidingstraject vanuit de Jeugddienst Globelink en Ecolife vzw waarin jongeren worden gestimuleerd om na te denken over hoe de stad kan evolueren naar een duurzame stad.

22 Januari 2018

Elk Telt wil innovatieve projecten subsidiëren binnen de Stad Roeselare om zo de kansen voor alle inwoners te verhogen en er voor te zorgen dat ieder individu binnen onze stad meetelt.

19 Januari 2018

De online inschrijvingen voor de Zapperactiviteiten tijdens de krokus- en paas- en zomervakantie starten op zaterdag 20 januari vanaf 9 u.

18 Januari 2018

Nu de hevige (ruk)winden in kracht zijn afgenomen, opent Stad Roeselare terug de parken en bossen. 

17 Januari 2018

Heb je ook sportieve voornemens gemaakt voor 2018? Misschien wil je wel deelnemen aan één of meerdere wedstrijden van 'Roeselare Loopt'? Word dan snel lid van de nieuwe club 'Strava Runners 8800' op Strava!

17 Januari 2018

In de nacht van woensdag op donderdag is het op verschillende plaatsen in Vlaanderen opletten voor krachtige rukwinden, die plaatselijk kunnen oplopen tot 105 km/u. Zeker morgenochtend zal de wind een hoogtepunt bereiken. Dat meldt het KMI, dat code oranje geeft.