230.000 euro injectie in Roeselaarse economie dankzij Roeselaarse werkgevers. Stad Roeselare doet er ruim 6.000 euro bovenop voor goede doelen!

22 december 2020

De federale overheid creëerde de mogelijkheid voor bedrijven en ondernemingen om een consumptiecheque te geven aan hun personeelsleden. Op basis hiervan ontwikkelde Stad Roeselare samen met vzw Shopping & Centrum Roeselare de Consumptiebon #VANRSL. Dit is een afgeleide van de Roeselare Kadobon en kan beschouwd worden als een Roeselaarse variant van de federale consumptiebon.

Hierdoor konden werkgevers twee vliegen in één klap slaan:

  • Hun medewerkers bedanken voor hun inzet in dit moeilijke jaar
  • En tegelijk de lokale handel ondersteunen.

De Stad schreef alle Roeselaarse werkgevers aan en stimuleerde hen om mee te doen met het initiatief.

Uiteindelijk werd er voor 231.290 euro gekocht aan consumptiebonnen. Dit bedrag kan volledig lokaal gespendeerd worden bij Roeselaarse handelaars en/of horeca.

Samen met vzw Shopping & Centrum Roeselare werd er een lijst gemaakt met een 200-tal Roeselaarse handelaars die tijdens de eerste lockdown in maart verplicht moesten sluiten en zo de Consumptiebon #VANRSL kunnen aanvaarden. De volledige lijst vind je op www.consumptiebon-vanrsl.be

Consumptiebon #VANRSL ook voor goede doelen!

Maar liefst elf Roeselaarse bedrijven kochten voor meer dan 5.000 euro aan Consumptiebonnen #VANRSL voor hun werknemers. Dit zijn: Chauffagebedrijf Laconte, Willaert, De Spil, Debal Coatings, Delroe, Evadam, Maselis, Dewulf, Prosafco, Coussée Bouw en Roularta.

Bij een bestelling vanaf 5.000 euro, kocht de Stad 5 % van dat bedrag ook aan voor consumptiebonnen die werden geschonken aan een goed doel naar keuze van de besteller. Bovenstaande bedrijven duidden dus zelf een goed doel aan waardoor er opnieuw ruim 6.000 euro rechtstreeks gespendeerd besteed kan worden in de Roeselaarse handel!

  • consumptiebon
Toon vergrote weergave in een popup (consumptiebon)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?