3D kunstwerk op de Grote Markt door Leon Keer

4 mei 2017

Leon Keer (NL) is een van ’s werelds leidende kunstenaars in de anamorfische straatkunst. Hij heeft werken geplaatst in Europa, de Verenigde Staten, Mexico, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Rusland, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende landen in Azië.

Van 16 tot en met 21 mei kan je Leon Keer aan het werk zien op de Grote Markt waar hij een 3D kunstwerk zal plaatsen.

In zijn werk kun je een boodschap herkennen. Actuele onderwerpen komen naar voren, zoals de klimaatverandering en de leefbaarheid van deze wereld. Leon Keer is zich constant bewust van de speelsheid en schoonheid versus de degradatie om hem heen, een contrast dat hij uit en versterkt in zijn werk wat hij gebruikt als een metafoor voor het leven.

Gedurende zijn carrière heeft Leon Keer zijn kunst vaak gepresenteerd tijdens live-actie-teken optredens. Zijn kunnen om te performen als straattekenaar, biedt hem de kans om zijn vreugde dat hij haalt uit tekenen te delen met het publiek. De anamorfische kunstwerken zijn tijdelijk, maar de afbeeldingen worden wereldwijd gedeeld over social media.

Leon Keer: “Ieder straatkunstwerk is uniek en behoort tot de straat en zijn inwoners, het tijdelijke aspect van deze kunstvorm versterkt juist het bestaan ervan”.

Meer over Leon Keer: www.leonkeer.com en www.streetpainting3d.com .

Het kunstwerk kadert binnen #spelenmetdestad .