Annelies maakt beste stoofvlees #VANRSL

14 november 2022

Zaterdag 12 november koos een professionele jury met Tim Boury, Claudia Allemeersch en burgemeester Kris Declercq de allereerste Smaakmaker #VANRSL.  Vijf laureaten dongen mee naar de prijs die de voedingstad Roeselare voor de eerste keer uitreikt. Annelies Meseure kon de jury het meest bekoren met haar klassiek stoofvleesgerecht.

Over de wedstrijd De Smaakmaker #VANRSL

Voor de Week van de Smaak hield Stad Roeselare een nieuwe uitdaging boven de doopvont: de zoektocht naar de Smaakmaker #VANRSL.  Wie het beste stoofvleespotje bereidt, wordt Smaakmaker #VANRSL en mag de bereiding klaarmaken voor het stoofvleesfestijn op 26 november.

14 kandidaten stuurden hun recept in via visitroeselare.be. Een eerste technische jury, met experten van kookopleidingen uit Roeselare, proefde de stoofvleesrecepten. Onder indruk van de creativiteit en het culinair niveau van alle kandidaten koos de jury voor 5 laureaten die doorgingen naar de volgende ronde.

  • Lobke Van Immerseel - Roeselaarse Goulash
  • Annelies Meseure - Klassiek stoofvlees
  • Michele Vandereecken - Stoofvlees van kalfswangetjes
  • Peter Vandommele - Stoofvlees van kalf . Zwezerik . Peperkoek . Oesterzwammen
  • Fleur Verhulst - Hemels zachte en zoete stoverij "Maison Madelise"

De vijf finalisten bereidden hun gerecht van A tot Z in de Keuken van Roeselare voor een jury onder leiding van chef Tim Boury.

Winnaar Annelies Meseure mocht de enige echte Smaakmaker-trofee en cadeaubonnen ter waarde van 650 euro naar huis nemen.

Kers op de taart: de winnaar krijgt de unieke kans om het winnende recept klaar te maken voor nieuwsgierige fijnproevers tijdens het Stoofvleesfestijn in de Paterskerk.

Neem je graag deel aan dit stoofvleesfestijn op 26 november in de Paterskerk? 

Een ticket, goed voor stoofvlees en twee drankjes, kost 20 euro voor een volwassene, 10 euro voor kinderen tot 12 jaar.
Boek je tickets op www.visitroeselare.be/weekvandesmaak

Voor elke portie stoofvlees gaat bovendien de helft van het ticket naar De Sociale Kruidenier, een organisatie die voedselhulp biedt voor inwoners van Roeselare die het wat minder hebben. 

 

  • Tim Boury met zijn kinderen in de Keuken van Roeselare
Toon vergrote weergave in een popup (Tim Boury met zijn kinderen in de Keuken van Roeselare)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?