Nieuws

7 Februari 2020

Het KMI verwacht vanaf vanmiddag tot zondagavond stormweer met windsnelheden tot 7 Beaufort en forse (onweers)buien. Daarom worden voor de veiligheid de parken en bossen afgesloten voor het publiek.

22 september 2020

Van 1 tot 10 oktober tellen we af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. En dit is jammer genoeg geen overbodige campagne! Veel mensen proberen elke dag het beste van zichzelf te geven.

 • de spil
22 september 2020

Tijdens de voorbije zomermaanden werden in cultuurcentrum De Spil de theatertrekken vervangen door een automatisch systeem. Zo kunnen decors, lichtspots, gordijnen… tijdens de voorstelling op een veilige manier gewisseld worden. 

 • bergmolenbos
22 september 2020

Samen met de stad Roeselare bouwt het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) het Bergmolenbos verder uit als stadsbos. Een grote meerwaarde op ecologisch en recreatief vlak, waar verder wordt op ingezet.

Veel recreanten vinden hun weg naar het Bergmolenbos

 • fietsbrugje aan fietspad AZ Delta-Oekene
21 september 2020

Bij de bouw van de nieuwe campus Rumbeke ging veel aandacht naar een vlotte bereikbaarheid per fiets. Als belangrijke werkgever in de regio stimuleert AZ Delta haar medewerkers om met de fiets naar het werk te komen. Samen met hen werkte de Stad fietsvriendelijke routes uit.

21 september 2020

Visie “Veilig met de velo” in Roeselare

 • Trax fotowall
21 september 2020

Nel Samoy is een talentvolle fotografe, creatieveling en skater die haar beeldende kunst vooral op de skate sport is gaan richten.

 • zicht op spanjestraat
21 september 2020

In 2021-2022 wordt de Spanjestraat heraangelegd.

Bij deze heraanleg gaat er veel aandacht naar een betere verkeersveiligheid, meer groen en betere leefbaarheid, zodat deze straat een nóg aangenamere plek wordt om te wonen.

16 september 2020

Schilderen smeedwerk 'Ter Posterie'

De Henri Horriestraat zal op volgende momenten worden afgesloten:

 • Woensdag 23 september t.e.m. vrijdag 25 september (tijdens de werkuren)
 • Maandag 28 september t.e.m. woensdag 30 september (tijdens de werkuren)

 

16 september 2020

Herstellen berm

Op donderdag 17 september en vrijdag 18 september zal de Knokuilstraat worden afgesloten.

Meer info

 • gevel stadhuis
15 september 2020

De bevolking van Roeselare groeit snel en de voorspellingen tonen aan dat dat minstens nog enkele jaren het geval blijft. Tegelijk wordt de fysieke ruimte schaarser en bevestigde de coronaperiode het grote belang van de inhaalbeweging rond groen die we maken.

 • Autovrije zondag
11 september 2020

Op 20 september is het in veel Vlaamse steden en gemeenten Autovrije Zondag. Ook in Roeselare doen we mee! Die dag gunnen we de straten in het centrum een dagje auto-rust en maken we plaats voor fietsers en voetgangers.

 • omleidingsplan river terminal
10 september 2020

Langs het kanaal Roeselare-Leie hebben De Vlaamse Waterweg nv en POM West-Vlaanderen grootse plannen. Op maandag 14 september 2020 starten namelijk de voorbereidende werken voor een gloednieuw overslagcentrum: River Terminal Roeselare.

 • Bankje Poolse bevrijding
8 september 2020

Zondag 6 september werd de 76-jarige bevrijding van Roeselare door Poolse eenheden herdacht met een bloemenneerlegging aan het Pools monument op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt.
De Poolse ambassadeur onthulde er eveneens twee zitbanken en een herdenkingsplakkaat.
 

 • mooimakers campagnebeeld
7 september 2020

Stad Roeselare zet haar strijd tegen zwerfvuil de komende maanden in de spotlights met een Mooimakerschalet en thematische acties.  Van 4 september tot en met 31 oktober staat op het Stationsplein de chalet ‘Huis van de Mooimakers’ met het omliggende plein als tuin.

3 september 2020

Plaatsen amfibieën kokers

De Wagenstraat zal van woensdag 9 september t.e.m. vrijdag 25 september worden afgesloten. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.

Meer info

1 september 2020

Afbraak woningen

De Hendrik Consciencestraat zal t.h.v. nummers 42 en 44 afgesloten worden voor de afbraak van deze woningen. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen.
De afbraakwerken starten op maandag 7 september en duren t.e.m. vrijdag 18 september.

 • banner veilig naar school
31 augustus 2020

De komende jaren investeert stad Roeselare fors om het voor de jonge kinderen en de vele fietsers een pak aangenamer en veiliger te maken op hun weg naar school.

27 augustus 2020

Stad Roeselare werd tijdig op de hoogte gebracht van de positieve coronatests bij KSV Roeselare. Uiteraard volgt het Covid-team van de Stad deze situatie nauwgezet op.

 • brandweerkazerne
26 augustus 2020

Stad Roeselare haalt een subsidie via de provincie West-Vlaanderen van 100 000 euro binnen voor een klimaatproject met het oog op het besparen van CO2. Het dak van de brandweerkazerne wordt gerenoveerd en geïsoleerd waarna een PV-installatie kan geplaatst worden.

 • man is bezorgd om vrouw
26 augustus 2020

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid. Er komt elke dag veel informatie op ons af en het virus heeft een grote impact op ons dagelijks leven. Iedereen reageert anders op deze veranderingen. Mensen kunnen gevoelens van stress, angst en bezorgdheid ervaren.

 • mondmaskerplicht kernwinkelgebied en trax
21 augustus 2020

De cijfers van het aantal besmettingen in Roeselare worden al een hele periode nauwkeurig dagelijks gemonitored door de veiligheidscel van de Stad.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?