Berichtgeving rond 100 dagen

17 Januari 2020

Gisterenavond en vanmorgen vonden in Roeselare de jaarlijkse 100 dagen plaats. Hiervoor werden, zoals elk jaar, voorbereidende maatregelen uitgevoerd:

  • De nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 januari sloten de cafés van 2 tot 6 uur.
  • Voor de nachtwinkels gold een verbod op het verkopen van alcohol aan minderjarigen en deelnemers aan de 100 dagen.
  • Er gold een algemeen verbod voor minderjarigen en deelnemers aan de 100 dagen om op openbaar domein in het bezit te zijn van fluitjes, vuurwerk, alcohol of vetstiften.
  • Aanvullend en extra in vergelijking met de vorige jaren, werd na advies van de politie, brandweer en de dienst Onderhoud Openbaar Domein door de burgemeester beslist om dit jaar het bezit van kleurpoeder te verbieden. Dit vooral vanuit het oogpunt van vervuiling openbaar domein (eventueel ook voertuigen en gevels) en gezondheidsoverwegingen (irritatie van luchtwegen, ogen en huid).
  • Tenslotte was de politie en de gemeenschapswachten maximaal aanwezig op het terrein.
     

Er werd gericht gecommuniceerd over de bovenstaande maatregelen in nauw overleg met het organiserende 100 dagen-comité zodat de spelregels voor iedereen duidelijk waren.

Gisterenavond en deze ochtend werden door de politie een aantal gerichte controles uitgevoerd ter naleving van het uitgevaardigde verbod van de burgemeester.

Korpschef Curd Neyrinck bevestigt dat de afgelopen nacht rustig verliep, waarbij de politie zelfs vaststelde dat jongeren goed voor elkaar zorgden. De politie had de hele nacht 7 patrouilles in de stad in functie van een veilig verloop.   

Bij de hulpdiensten zelf, waren er 26 verzorgingsmeldingen. Onder andere door lichamelijk enthousiasme en andere lichte verwondingen in gevolge het gebruik van voetzoekers. Er waren ook 3 meldingen waarin een medische tussenkomst noodzakelijk was, onder andere door alcoholintoxicatie.

De stad betreurt dat er toch enkele individuen bommetjes gooiden. Toekomstgericht zal de stad nog nauwer overleg plegen met scholen en de organisatie in functie van preventie en repressieve acties.

Politiek verantwoordelijke: Kris Declercq | Burgemeester | 0495 54 74 09

Foto: Carmen Demoor, via Roeselare Kiekt

  • Skyline RSL, Carmen Demoor
Skyline RSL, Carmen Demoor
x
Kan ik je helpen?