Brand bij de firma Belcroom in Roeselare (update 11 oktober om 17.00 uur)

11 oktober 2020

In de vroege ochtend van zondag 11 oktober 2020 is er een brand bij de firma Belcroom in de Kachtemsestraat in Roeselare ontstaan. De brand is onder controle, onder voorbehoud van een eventuele opflakkering. Er is geen acuut gevaar voor giftige stoffen waarvoor de maatregel op ramen en deuren te sluiten voor het volledige grondgebied Roeselare wordt opgeheven.

Door de brand in de firma Belcroom kondigde burgemeester Kris Declercq om 5.30 uur deze ochtend het gemeentelijk rampenplan af. De hulpdiensten werkten de hele dag door en de crisiscel van de Stad volgt de situatie op de voet.

De brand is intussen onder controle, onder voorbehoud van een eventuele opflakkering. Uit de uitgevoerde metingen van de rookwolk vandaag is gebleken dat er geen acuut gevaar is voor toxische stoffen. Vandaar wordt de maatregel om ramen en deuren gesloten te houden voor het hele grondgebied Roeselare opgeheven.

Er loopt een onderzoek naar de mogelijke vervuiling van het oppervlaktewater. Tot de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, heeft de provincie West-Vlaanderen een captatieverbond voor de Mandel en de Leie uitgevaardigd. Deze maatregel moet de eventuele watervervuiling beperken tot  nadere resultaten van onderzoek duidelijk zijn. Ook verdere eventuele maatregelen worden met de provincie opgevolgd.

Alle meest recente informatie verschijnt op Roeselare.be en wordt gedeeld via sociale media. De inwoners van het getroffen gebied werden en worden door de hulpdiensten persoonlijk geïnformeerd.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?