Cultuurplatform 14 maart 2017

Het Cultuurplatform is een bijeenkomst waarop iedereen met een hart voor cultuur welkom is. Dit zijn zowel de leden van de deelraden als de geïnteresseerde burgers van de stad. Een uitnodiging voor het Cultuurplatform verschijnt dan ook in de pers. De bijeenkomst heeft tot doel informatie te verstrekken over wat leeft en beweegt op vlak van cultuur en is het medium om open gesprekken te voeren inzake het globaal cultuurbeleid.

Stad Roeselare en de Cultuurraad organiseren op dinsdag 14 maart 2017 een Cultuurplatform in TRAX Roeselare.

Programma:

 • 19 u.: welkom door de Culturele Ambassadeurs
 • 19.30 u.: plenair gedeelte
 • 20.15 u.: workshops
 • 21 u.: klinken op het nieuwe culturele jaar

Voor deelname dien je je in te schrijven en een keuze te maken uit volgende workshops:

 1. Tot uw dienst?
  De voortdurende zoektocht naar mensen en middelen.

  Heel wat verenigingen zijn op zoek naar menselijk, sociaal, financieel of logistiek kapitaal. Deze workshop helpt je op weg. Wat kunnen de vijf deelwerkingen van projectvereniging BIE voor jou betekenen? Ontdek het platform Roeselarevrijwilligt.be en leer sociale partners kennen die een handje kunnen helpen.
  (Ellen Coghe, Directie Mens stad Roeselare en Hugo Verhenne, Projectvereniging BIE).

 2. Een evenement organiseren kan voortaan in enkele minuten
  Op 1 januari 2017 lanceerde de stad Roeselare het digitaal evenementenloket. Voortaan moet een organisator maar één formulier invullen om zowel de aanvraag tot gebruik van het openbaar domein, de huur van materiaal, de muziekvergunning, het gebruik van infrastructuur als de vragen van de politie bundelt. Vroeger moest je hiervoor verschillende instanties afschuimen. Enkele minuten op de computer volstaan om een evenement in te voeren. Met het digitaal evenementenloket kan je online de status van je aanvraag opvolgen en bekijken welke aspecten van je evenement reeds werden goedgekeurd en welke nog niet.
  (Andries Sioen, Departementshoofd Eerstelijnsdienstverlening stad Roeselare).
   
 3. Screening en uitdaging voor het lokale amateurkunstenbeleid te Roeselare
  Het Forum voor Amateurkunsten brengt haar conclusies rond het lokale amateurkunstenbeleid. Er wordt een interactieve uitwisseling met het publiek opgezet, en er worden concrete tips aangereikt om verder aan de slag te gaan.
  (Forum voor Amateurkunsten).

Schrijf je hier in.