Dag van de buren verrast je beste buur met een bloemetje

2 maart 2021

Zeker dit jaar wil stad Roeselare het belang van een goeie buur onderstrepen. Op Dag van de buren zal de stad de initiatieven van buurten en straten ondersteunen. Zoals ieder jaar kan je meedingen om animatie te winnen op jouw buurtinitiatief en kan je je bovenste beste buur nomineren voor een bloemetje. Maar bovenal is er de versierde stoel die je kan buitenzetten om jouw buren uit te nodigen voor een coronaproof feest.

Quote burgemeester Kris Declercq:  Het voorbije jaar leerde ons meer dan ooit dat we allemaal nood hebben aan sociaal contact. Ook een goed contact met je buren bleek voor velen in deze moeilijke tijden belangrijk om ons goed te voelen. Een babbeltje aan de deur, op afstand, een boodschap, een bemoedigend woordje, … Voor heel wat mensen is de Dag van de buren een jaarlijkse traditie waar ze nu al naar uitkijken. We kunnen die vele kleine initiatieven allen maar toejuichen. Daarom dat we oproepen om er dit jaar zeker opnieuw, of voor de eerste keer, aan mee te doen. We zullen ondersteunen om dit zo veilig mogelijk te laten verlopen.

In 2021 gaat Dag van de Buren door op vrijdag 28 mei. Het wordt opnieuw een groots ontmoetingsfeest. Indien de maatregelen het nog niet toelaten dat we met zijn allen onze stoel buiten zetten en aanschuiven voor iets lekkers, ondersteunen we graag in het organiseren van een drempelaperitief in alle deelnemende straten. Maar hier wordt later meer over gecommuniceerd.

Registreer jouw straat via de website Buurten #VANRSL en ontvang een promopakket met kaartjes en affiches om jouw buren uit te nodigen.

Fotowedstrijd

Deelnemers kunnen ook dit jaar een optreden van een animatiegroep winnen of een verrassingspakket voor de buurt. Wat moet je hiervoor doen? Neem een foto van jouw versierde stoel in de straat of een foto van de grote rode stoel die je kan vinden op het de Coninckplein. 

Zet je buur in de bloemetjes 

Wil je dit jaar een buur bedanken die jou het voorbije jaar enorm geholpen heeft? Via Dag van de buren kan je deze persoon in de bloemetjes zetten. Nomineer je buur via de website Buurten #VANRSL en wie weet wordt hij of zij verrast op Dag van de buren.

Inspirerende verhalen uit verschillende buurten

In Roeselare zijn al heel wat warme initiatieven georganiseerd in verschillende buurten. Een aantal van deze warme verhalen zijn verzameld op de website Buurten #VANRSL Zo wil de Stad anderen inspireren en de mensen dichter bij elkaar brengen.

 

Meer info op www.buurten.roeselare.be of bij de dienst Samenleven via samenleven [at] roeselare.be of 051 26 24 64.

  • beeld dag van de buren
Toon vergrote weergave in een popup (beeld dag van de buren)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?