Doe mee aan de Dag van de buren

7 maart 2023

Met de oproep “Zet een versierde stoel buiten en maak er op 26 mei 2023 een feestelijk en gezellig moment van samen met je buren!” lanceert Stad Roeselare op 7 maart de campagne Dag van de buren.

Jaarlijks geven heel wat inwoners gevolg aan de oproep en komen buurtbewoners samen voor een gezellige avond, delen eventueel een hapje en een drankje en genieten van een fantastische avond. Met een versierde stoel kunnen buren warm gemaakt worden om hetzelfde te doen en kan een straat deelnemen aan een fotowedstrijd.

En er is meer … enkele hartelijke buren worden op 26 mei in de bloemetjes gezet.   

Deelnemen aan de Dag van de buren

  • Inschrijven kan tot en met 24 mei via het online formulier op buurten.roeselare.be
  • Wie een straat wil afzetten of samenkomt op het openbaar domein, moet voor 28 april inschrijven.
  • Materiaal kan je huren via evenementen.roeselare.be
     

Meer info : Vrijetijdspunt, Polenplein 15, 051 26 21 00 of vrijetijd [at] roeselare.be

Stuur ons een foto van jouw versierde stoel

De stad organiseert een fotowedstrijd waarbij de origineelste stoelen kans maken op leuke animatie of een geschenkpakket voor de straat. Zet dus niet zomaar een stoel buiten, maar wel een leuk versierde stoel en fleur zo de straten en pleinen van de stad op. Mail een foto van de versierde stoel(en) naar samenleven [at] roeselare.be met vermelding van de straat.
Deelnemen aan de fotowedstrijd kan tot en met 27 april.

Zet je buur in de bloemetjes

De Stad gaat langs bij hartelijke buren met een bloemenboeket. Heb je een buur die de dieren voedert terwijl je op reis bent, die de buurt netjes houdt, iemand die een luisterend oor biedt aan wie het nodig heeft, die boodschappen doet voor een ander, de tuin helpt onderhouden?

Laat het ons weten.  Vertel ons waarom jouw buur het verdient om in de bloemetjes gezet te worden. Dat kan tot en met 27 april via buurten.roeselare.be . De Stad selecteert enkele hartverwarmende verhalen om deze personen te verrassen met een bloemetje.

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?