Dovy Natourcriterium Roeselare

24 juli 2018

Na het succes van de voorbije acht edities wordt in het centrum van Roeselare het 'Dovy Natourcriterium' opnieuw georganiseerd op dinsdag 31 juli 2018. Het wordt ongetwijfeld opnieuw een spetterend wielerfeest voor groot en klein. 

Peter Sagan tekent present 

Het organiserend comité is er in geslaagd om drievoudig ritwinnaar en de drager van de groene trui Peter Sagan naar Roeselare te halen! Peter Sagan is vandaag hét icoon van het moderne wielrennen. Peter Sagan is de vaandeldrager van het huidige wielerpeloton en is tevens de huidige wereldkampioen. Hij wordt vergezeld van teamgenoot Daniël Oss. 

Naast de groene truidrager Peter Sagan verwelkomen we eveneens de Belgisch Kampioen Yves Lampaert.

Het deelnemersveld wordt verder aangevuld met volgende Belgische Tourrenners Tim Declercq, Guillaume Van Keirsbulck, Timothy Dupont en Dimitri Claeys.

De organisatie is momenteel nog volop bezig met het vastleggen van andere toppers uit de Tour. 

9de editie van het 'Docy Natourcriterium'

Ieder jaar organiseert de vzw Roeselare Koerst het 'Dovy Natourcriterium' in het centrum van de stad Roeselare. De organisatie staat elk jaar garant voor een vlekkeloze organisatie en een hoogstaand deelnemersveld. 

Zo kon je de afgelopen jaren toppers zoals Chris Froome, Nairo Quintana, Marcel Kittel, Greg Van Avermaet,
Rui Costa, John Degenkolb, Ivan Basso, Samuel Sanchez, Thor Hushovd, Ryder Hesjedal, Phillippe Gilbert en
Jurgen Van den Broeck aan het werk zien in Roeselare. Dit jaar zal dit niet anders zijn!

Vzw Roeselare Koerst heeft de voorgaande jaren enorm geïnvesteerd in het event en heeft zijn sterke troeven verder uitgebouwd. In de voorbije acht jaar is het event uitgegroeid tot één begrip in de stad en ver daarbuiten. Jaar na jaar lokken ze duizenden toeschouwers naar de Roeselaarse binnenstad.

Het ‘Dovy Natourcriterium’ is uitgegroeid tot een sportief spektakel in combinatie met een gezellig samenzijn. Het event is de ideale plaats om af te spreken met vrienden en het weerzien van oud-gekenden. Dit jaar wordt het niet anders!

Meer informatie

www.natourroeselare.be