Eerst wonderwoudje VANRSL wordt aangeplant

25 november 2021

Het plantseizoen is nog maar pas begonnen, en toch hebben we als stad al enkele mooie plantacties achter de rug én op de planning. Zo is de actie ‘RSL Boomt’ meer dan goed op weg om de ambitie waar te maken om tegen het eind van de legislatuur maar liefst 100.000 extra bomen aan te planten in Roeselare.

Eerste Wonderwoudje #VANRSL!

Sympathiek is het eerste Wonderwoudje #VANRSL dat wordt aangeplant op zondag 28 november! Samen met de buurt wordt het pleintje achter de Open School er omgetoverd tot een groen speelparadijs. Een Wonderwoudje is, naar het concept van Tiny Forest, een kwalitatieve groene buitenspeelruimte die met de buurt wordt uitgewerkt. Op de groenzone tussen de Ange Angillisstraat en de Koning Leopold I-laan werd hiervoor 1000 m² ter beschikking gesteld.

Boomplantacties dit najaar

Op woensdag 17 en donderdag 18 november werd door ANB, het Agentschap voor Natuur en Bos, zo’n 2800 stuks bosgoed aangeplant in het Bergmolenbos ter hoogte van de Babilliestraat, goed voor 0,8 hectare extra bos.  Het gaat over inheems bosgoed, zoals onder meer kastanje, beuk, denk, kers, eik, linde, veldesdoorn, haagbeuk en zo verder.

Op zondag 21 november ging er opnieuw een boomplantactie door, deze keer georganiseerd door de Stad in samenwerking met ANB. Op het veld naast hoeve De Blauwe Toren kwamen jong en oud er samen om maar liefst 5250 stuks bosgoed in de grond te steken. Zo steekt het Krommebeekbos nu ook de Beverseaardeweg over, waar het werd uitgebreid met 1, 4 hectare. Dat nieuwe stuk is meteen ook het nieuwe geboortebos voor alle kindjes geboren tussen november 2020 en november 2021.

En om het helemaal af te maken, wordt er op vrijdag 26 en zaterdag 27 november het Roulartabos aangeplant. Op de site van Roularta in de Meiboomlaan worden maar liefst 15.000 bomen aangeplant door geëngageerde Roeselarenaars, samen met Roularta, Natuurpunt en ANB.

Ook op andere locaties wordt er dit plantseizoen, dat eindigt in april 2022, nog heel wat aangeplant.

www.klimaatswitch.be

  • Bomen planten aan het Krommebeekbos
Toon vergrote weergave in een popup (Bomen planten aan het Krommebeekbos)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?