Eerste Energiewijk #VANRSL in het Verzonken Kasteel

28 mei 2021

Stad Roeselare en Sociale Huisvestingsmaatschappij De Mandel willen samen met de inwoners van de Beverse wijk Het Verzonken Kasteel het energieverbruik in de wijk naar beneden halen. 

In het Verzonken Kasteel investeert De Mandel in de huizen in hun eigendom. Zo worden er digitale gas- en elektriciteitsmeters geplaatst, worden de oudste CV-ketels vervangen en worden er zonnepanelen geplaatst op alle huurwoningen. Door samen met de inwoners ook gegevens te verzamelen over het verbruik, worden sluimerverbruik en energieverslindende toestellen opgespoord. Nadien wordt ook de meest geschikte technische installatie voor de woning bepaald. Hiervoor werkt De Mandel samen met een aantal testgezinnen. 

Stad Roeselare zet dan weer de private eigenaars op weg om te renoveren. Dat doet de Stad door het aanbieden van gratis renovatiescans. Daarnaast wordt in samenspraak met de geïnteresseerden gekeken hoe de Stad hen nog verder kan helpen in hun renovatietraject. Daarbovenop zijn vanaf het najaar ook informatiesessies gepland rond het thema energie.  

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?