Expo laureaten provinciale prijs Kunstambachten

Van 15 september tot en met zondag 5 november 2017 loopt in de Directeurswoning een tentoonstelling met werken van de laureaten van de provinciale prijs voor kunstambachten.

De tentoonstelling bestaat uit werk van de twee laureaten van de Prijs Kunstambachten 2017. Yves Obyn (°Roeselare) is bekroond met zijn inzending van vijf conceptuele en functionele interieurobjecten. Peter Vermandere (°Nieuwpoort) is laureaat met een reeks van zeven broches uit zijn collectie ‘Back from Bengel’. Yves Obyn en Peter Vermandere ontvingen voor het totaal van hun inzendingen de Prijs ter waarde van 5 000 euro en een gouden ereplaket.

Deze tentoonstelling is de laatste in een lange traditie van provinciale prijzen en toont niet alleen het werk van de twee laureaten van 2017 maar biedt ook een overzicht van de bekroonde kunstenaars van de voorbije edities. Er zijn ook recente realisaties te zien van Cynthia Jacobs, Tine Deweerdt, Hanna Vanneste, Tine Vindevogel, Ilse Acke en Lut Laleman.

De Vierjaarlijkse Prijs voor Kunstambachten van de Provincie West-Vlaanderen was bestemd voor alle hedendaagse uitdrukkingsvormen binnen de kunstambachten: keramiek, glas, textiel, papier… en voor eenmalige creaties, niet gecreëerd om als serieproduct te worden vermenigvuldigd of voor industriële productie. In totaal dienden 93 kunstenaars een dossier in. Zo werden maar liefst 614 werken aan de jury voorgelegd.

De tentoonstelling is open van woensdag tot en met zondag van 14 tot 18 uur en de toegang is gratis.

Meer info: www.dedirecteurswoning.be