Extra bloemen voor een wild RSL!

21 juni 2022

Al wie in Roeselare een gevel-of tegeltuintje aanlegt, mee zorgt voor een mooie bebloeming en de Stad zo helpt om meer te ontharden en vergroening, wordt voortaan letterlijk in de bloemtjes gezet. 

Voor de eerste editie van deze bedanking werden plantjes van stokrozen en lage zonnebloemen weggeschonken. Met deze actie wil de Stad Roeselare iedereen bedanken die een gevel- of tegeltuintje liet aanleggen of dat van plan is, alle deelnemers aan de groen- en bebloemingswedstrijd De Gouden Tuin, alsook aan alle deelnemers aan de Wildste Wijkchallenge. Dat zijn een viertal buurten die het tegen elkaar opnemen om de Wildste Wijk #VANRSL te worden door allerlei acties op poten te zetten voor een biodiverser pleintje in hun straat of wijk.  

De plantjes van stokrozen en zonnebloemen werden op vraag van de Stad Roeselare door de VABI opgekweekt en vandaag verdeeld. De lage zonnebloemen zullen dit jaar al hun pracht tonen, de stokrozen zijn tweejarige planten die pas volgende jaar hun kleurrijke bloemen zullen geven. Beide bloemsoorten stellen niet zoveel eisen aan hun groeiplaats en zijn perfect om in een stedelijke omgeving te planten. Met al die mooie bloemen krijgt de biodiversiteit een extra boost en het straatbeeld wordt er alleen maar kleuriger en fleurig van!  

 

  • bloeiende stokrozen
Toon vergrote weergave in een popup (bloeiende stokrozen)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?