GPS-spel rond duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

15 mei 2019

Zin om op een actieve manier de duurzame kant van Roeselare te ontdekken? Dan is het werelds GPS-spel ‘Missie 2030’ van Iedereen Mondiaal misschien iets voor jou.

Stad Roeselare en Iedereen Mondiaal (11.11.11) lanceren een interactief spel rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze 17 mondiale doelen werden in 2015 door de Verenigde Naties in het leven geroepen om van de wereld een betere plek te maken. De doelstellingen hebben betrekking op het bestrijden van de armoede, het zoeken naar oplossingen voor de klimaatveranderingen, een moderne en toegankelijke dienstverlening en zoveel meer.

Als overheid die het dichtst bij de burgers staat, kan de stad daartoe een belangrijke rol spelen. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen kregen dan ook een centrale rol in het bestuursakkoord van de stad. Maar niet alleen de overheid kan meewerken om deze doelstellingen te realiseren. Ook bedrijven, maatschappelijke organisaties en burgers zijn een deel van dit duurzame verhaal.

Het GPS-spel bestaat al in Kortrijk, Oostende en Brugge en voortaan kan je het ook in Roeselare spelen. Welke duurzame plekken Roeselare te bieden heeft, kan je nu op een heel speelse manier ontdekken via ‘Missie 2030’. Met een tablet in de hand ga je als groep op stap in de stad. Je neemt het tegen elkaar op met creatieve vragen, duels en opdrachten op verschillende locaties. De teams proberen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het wordt een race tegen de klok en tegen elkaar!

Je speelt het spel met een groep vanaf 8 personen. Families, bedrijven, organisaties maar ook scholen vanaf de 3de graad van het secundair onderwijs kunnen dit spel boeken. Het spel duurt maximaal 2,5 uur en kost 50 euro voor de hele groep. Je start bij KOERS aan het Polenplein waar een spelbegeleider je opwacht en je verder op weg helpt.

Voor meer informatie en het boeken van het spel kan je terecht bij info [at] iedereenmondiaal.be of www.iedereenmondiaal.be.