Groepsaankopen Energie

9 april 2019

Geregeld krijgen wij als stadsbestuur vragen van inwoners van Roeselare over flyers die zij ontvangen rond groepsaankopen energie. Op dergelijke communicatie worden vaak termen als Roeselarenaars gehanteerd wat verkeerdelijk de indruk kan wekken dat de stad Roeselare betrokken is bij de groepsaankoop. 

Groepsaankopen worden vandaag door veel spelers georganiseerd. De stad Roeselare is enkel betrokken bij de groepsaankoop georganiseerd door de provincie West-Vlaanderen. Voor andere groepsaankopen staat de stad dan ook niet garant voor de kwaliteit van het aanbod, dienstverlening en de bekomen prijzen.

De groepsaankoop groene stroom van de provincie West-Vlaanderen wordt jaarlijks georganiseerd. Voor 2019 is deze net afgelopen. Wil je op de hoogte gebracht worden van een nieuwe oproep? Schrijf dan zeker in! 

Aan een groepsaankoop dien je jaarlijks deel te nemen om de reductie te behouden. Bij groepsaankopen gaat het over contracten voor 1 jaar.

V-test

Wil je een overzicht bekomen van energieleveranciers en de kost (goedkoopste) voor elektriciteit en gas op basis van jouw verbruik? Vul dan zeker de V-test in van de VREG!  

Vragen en info? 

Heb je nog vragen over je energiefactuur en mogelijke groepsaankopen? Dan kan je terecht bij:

  • Energiesnoeiers (contacteren via 0800 14 440 of iinfo [at] energiesnoeiers.net)
  • Het energiehuis (contacteren via het nummer 050 36 71 71 en energie [at] wvi.be)