Handen gezocht voor de Roeselaarse horecabrigade

20 april 2021

Iedereen snakt naar een eerste pintje of glas op een zomers terras. Het zou wel eens kunnen dat de horeca op die tijdstippen handen tekort komt. Met de horecabrigade #VANRSL wil de Stad en Syntra West jongeren (en werkzoekenden) motiveren om de Roeselaarse horeca bij te springen als het te druk wordt.

In een gratis praktijkopleiding van 3 sessies van 3 uur, in totaal 9 uur, leer je de kneepjes van het kelnersvak. De opleiding vindt – coronaveilig – plaats in de VIP Lounge van Knack Volley. Met je kelnersdiploma op zak kan de Roeselaarse horeca de volgende maanden op je beroep doen.

Oproep Horecabrigade #VANRSL

Bijna een half jaar geleden heeft onze horeca de deuren moeten sluiten. Vol goede moed hopen we dat hier op 8 mei verandering in zal komen. Het zou echter wel eens kunnen dat we handen tekort zullen hebben om iedereen zijn pintje te serveren… Daarom rekenen we op jou! Ben je 16 jaar of ouder? Inschrijven kan tot 30 april 2021.

Ontvang je basiskelnersdiploma (en een leuke verrassing) om daarna als flexijobber of student op de lijst te komen om de Roeselaarse horeca te kunnen ondersteunen!

De sessies (coronaproof georganiseerd) vinden plaats in de VIP Lounge Knack Volley Roeselare, Diksmuidsesteenweg 396 op 

 • zaterdag 1 mei van 9 u. tot 12 u.
 • zaterdag 1 mei van 14 u. tot 17 u.
 • woensdag 5 mei van 18 u. tot 21 u.

Banner horecabrigade

Topdocenten

Pascal Janssens heeft reeds 30 jaar in de horeca op de teller staan. Zijn enthousiasme en liefde voor de stiel deelt hij nu al voor het vijfde jaar als docent bij Syntra West in de opleiding Restauranthouder, waar hij het zaalgebeuren voor zijn rekening neemt. Daarnaast is hij leerkracht zaal aan de Hotelschool Oostende. 

Pascal Janssens

Hannes Desmedt werkte als sommelier voor enkele van de beste Michelin-sterrenrestaurants in België, waar zijn passie ging van wijnarrangement naar cocktailarrangement. Hij is een selfmade man die zichzelf de “kunst van de mixologie” heeft aangeleerd en zichzelf heeft uitgedaagd om alcoholvrije paren (foodpairing) te creëren bij Hertog Jan. In 2018 is hij zijn eigen advies / cocktailcateringbedrijf Wine Blend gestart. Hannes won de Copa Jerez & Campari Negroni-wedstrijd, waardoor hij een vaste waarde werd in de horecagemeenschap.

Hannes Desmedt

Ief Vanhonnacker kreeg in 2017 de allereerste titel die ooit is uitgereikt: Maître d’hôtel van België Prosper Montagné. In 2018 werd hij Vice Europees kampioen Coupes Georges Baptiste te Tallin. En als kers op te taart won hij in 2019 te Auxerre de titel Champion du monde des Maîtres d’hôtel. Sinds kort is hij ook ondervoorzitter van FETAM (Federeation of Table Masters).

Ief Vanhonnacker

 

   

  x
  Kan ik je helpen?
  Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?