Heraangelegde Park van de Walle opent de deuren

Het Park van de Walle, dat nabij de rotonde tussen de Westlaan en de Meensesteenweg ligt, is al lang een groene oase in het hart van de stad. “’Weinig mensen vonden er evenwel hun weg, omdat het park er de laatste jaren somber bij lag. Dat is nu veranderd,” vertelt Filiep Bouckenooghe, schepen van Groenontwikkeling, “’het park is heraangelegd en nodigt opnieuw uit om er te vertoeven.”

Groene vinger

Om meer groen te brengen in het centrum van onze stad, legt de Groendienst zogenaamde ‘groene vingers’ aan. Dat zijn groenstroken die van buiten het stadscentrum reiken naar het hart van de stad. “Zo wordt de kleurrijke planten- en bloemenborder die Roularta op zijn bedrijfsterrein in de Meiboomlaan heeft aangelegd, doorgetrokken in het Park van de Walle”, weet Bouckenooghe.

Maar liefst 4.500 vaste planten zijn aangeplant en dit najaar volgen nog 32.000 bloembollen. Zij zullen vanaf volgend voorjaar het park hullen in een kleurrijk tapijt.

Fluorescerend wandelpad

Dat tapijt wordt nu toegankelijker dan ooit. De verouderde struiken die het park voorheen afsloten, zijn gerooid en vervangen door lage planten. Je kan nu dwars door het park kijken en dat geeft een veilig gevoel. Meer mensen dan voorheen zullen dan ook het nieuwe pad bewandelen. Dat pad is overigens uniek: in de toplaag zijn fluorescerende korrels ingewerkt. “Die laden overdag licht op om het ’s nachts af geven,” licht Bouckenooghe toe. “Zo wandel je ook ’s avonds veilig door het park, zonder dat er verlichtingspalen zijn aangebracht.”