Nieuws

28 mei 2020

Plaatsen van buizen in opdracht van Proximus
De werken duren van woensdag 27 mei t.e.m. vrijdag 29 mei
(indien de weersomstandigheden dit toelaten).

Meer info

 • voetballen op voetbalveld
20 mei 2020

Stad Roeselare volgt de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad strikt op en opent opnieuw een aantal sportterreinen. Tegelijk roept ze de inwoners op om met veel gezond verstand verantwoordelijkheid te nemen om dit zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

 • student
20 mei 2020

Studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren, mogen weer in openbare ruimtes blokken. Die ‘silent places’ mogen van de Nationale Veiligheidsraad opnieuw georganiseerd worden als de regels rond social distancing gerespecteerd worden.

20 mei 2020

Door nutswerken in de Gapaardstraat zal er eenrichtingsverkeer zijn in de Hooistraat tot aan de Claeyssensstraat.
De werken starten maandag 25 mei en duren 5 dagen.

Meer info

 • sportclub
19 mei 2020

Begin september pakt Sport #VANRSL uit met een gloednieuwe sportbrochure! Een brochure met een overzicht van het Roeselaars sportaanbod.

 • Finse piste
19 mei 2020

Op maandag 25 mei vatten de werken aan van het project De Ark Oekene, waarbij onder meer een sportveld wordt aangelegd. De nieuw aan te leggen site in Oekene is gelegen tussen de Plaatsmolenstraat en de Sint-Elooiswinkelsestraat, achter de school ‘De Ark’.

 • Kappelletje met Mariabeeld
19 mei 2020

In deze meimaand, Mariamaand, friste stad Roeselare een kappelletje op. Een realisatie die kadert binnen het project Klein Erfgoed.

 • marktdag na corona
18 mei 2020

Door de coronamaatregelen ging de wekelijkse dinsdagmarkt in Roeselare een tijdje niet door. Maar vanaf morgen kan de marktbezoeker weer iedere dinsdag terecht op de verschillende marktpleinen in het stadscentrum voor een ruim aanbod aan allerhande artikelen.

 • ingang museum KOERS
18 mei 2020

Het wielerseizoen ligt dan wel helemaal stil, maar vanaf morgen, dinsdag 19 mei, kunnen koersliefhebbers weer terecht in KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare.

 • bloemenboeket
12 mei 2020

Vandaag 12 mei, internationale dag van de verpleegkundige, worden ruim 1800 Roeselaarse helden uit de zorgsector letterlijk in de bloemetjes gezet. Zij ontvangen van de Stad een plantje als teken van appreciatie voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis.

8 mei 2020

Fiber is de technologie van de toekomst en maakt gebruik van licht om signalen te transporteren.

 • voorbeeld container
7 mei 2020

Maandag 11 mei mogen de winkels, na wekenlang gesloten te zijn, terug opengaan. Hoewel we zeer tevreden zijn voor onze lokale handelaars #VANRSL, wil het stadsbestuur er alles aan doen om het shoppen ook op een veilige manier te laten verlopen.

 • Sint-Michielskerk
7 mei 2020

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, erkent de stad Roeselare als nieuwe onroerenderfgoedgemeente. “Steeds meer lokale besturen maken eigen plannen voor het behoud van hun erfgoed”, zegt minister Diependaele.

 • roeselare loopt
5 mei 2020

Bewegen blijft in corona-tijden van belang en het kan! Sport #VANRSL zet hier maximaal op in en voorziet met de Strava-edities een alternatief voor de geannuleerde stratenlopen.

 • animatoren
5 mei 2020

Stad Roeselare zoekt animatoren voor de zomervakantie. Ben jij enthousiast, speels, sportief, muzikaal of creatief en wil je tijdens de zomervakantie iets leuks doen met kinderen? Word animator #VANRSL!

4 mei 2020

Duurzame LED-verlichting
In mei en juni zal Fluvius op verschillende plaatsen de bestaande openbare verlichting vervangen door nieuwe duurzame LED-verlichting.
De hinder is zeer beperkt, er zijn geen omleidingen.

30 april 2020

Vanaf dit weekend (morgen 1 mei) zullen de huisartsen de wachtpost op een andere manier organiseren.

De huisartsen in de regio zullen dat zo veilig mogelijk aanpakken en daarbij ook op de meest efficiënte manier de zorg aanbieden tijdens de wachtdienst. 

29 april 2020

Voor veel bedrijven, zelfstandigen en ondernemingen is de impact van de coronacrisis enorm. De Vlaamse regering heeft voorzien in een aantal steunmaatregelen. Zo kunnen lokale handelaars via de hinderpremie en compensatiepremie een financieel duwtje in de rug krijgen in deze moeilijke tijden.

29 april 2020

Elke Roeselarenaar zal, op basis van de huidige informatie in ons bezit, drie mondmaskers en twee herwasbare filters krijgen, afkomstig van drie verschillende circuits. De stad benadrukt alles in het werk te stellen opdat de mondmaskers zo snel mogelijk tot bij de inwoners geraken.

29 april 2020

Op de gemeenteraad van 4 mei zullen de raadsleden uitgebreid van gedachten kunnen wisselen over het relanceplan voor Roeselare. De politieke besluiten krijgen definitief vorm op de raad van maandag 25 mei.

22 april 2020

De commissies van volgende week en de gemeenteraadszitting van 4 mei gaan digitaal. Het publiek kan de zittingen bijgevolg niet bijwonen. Er worden audio-opnames gemaakt die de volgende dag op de website van de stad kunnen beluisterd worden.

 • computer
22 april 2020

Met het project ‘Computer in je rugzak’ ondersteunt stad Roeselare alle kwetsbare kinderen bij het digitaal leren. Via de scholen worden laptops beschikbaar gesteld. De verdeling van de laptops is al gestart.

 • Koop lokaal
22 april 2020

10 mei komt er aan en dat is …. Moederdag! Voor velen onder ons is het al een hele tijd geleden dat we onze allerliefste mama konden zien, laat staan eens goed vastpakken. Hét moment dus om ze eens op een andere manier te verwennen. En hoe kan dat beter dan met een lokaal gekocht geschenk?

 • corona
22 april 2020

Naar aanleiding van de voorbereiding van de exit-Corona-fase door de federale regering, ontvangen we diverse vragen in verband met de terbeschikkingstelling van mondmaskers voor burgers.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?