Nieuws

5 juni 2020

Greppels en borduren vernieuwen vanaf dinsdag 2 juni

 • Zwaanhof
 • Bergmolenstraat
 • Wallemeers
 • Kasteeldreef


De werken nemen een 8-tal weken in beslag. Plaatselijke hinder is mogelijk.

5 juni 2020

De zomer van 2020 wordt bijzonder. De Zapper vakantiewerkingen kunnen, met iets meer maatregelen, doorgaan en we hebben alles op alles gezet om er een fantastische zomer van te maken. We hebben er ongelofelijk veel zin in!

5 juni 2020

Gieten van betonplaat 
Op maandag 8 juni wordt de Sint-Amandsstraat voor één dag afgesloten.
Plaatselijk verkeer is toegelaten. Doorgaand verkeer dient de omleiding te volgen.

 • Foto bonnenkrant
3 juni 2020

Als het nog niet gebeurd zou zijn, valt een dezer de Oltegoare bonnenkrant in je bus. Met deze bonnenkrant steunt de Stad de handelaars die een verplichte sluitingsperiode hebben gekend tijdens de coronacrisis.

 • logo oltegoare veilig naar de horeca
3 juni 2020

Vandaag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de horeca op maandag 8 juni terug zal mogen opstarten. Ook deze heropstart zal met de nodige voorzorgsmaatregelen moeten gebeuren. Hoe dan ook: Roeselare is er klaar voor!

3 juni 2020

Vrijdag 5 juni 2020

 • Beversesteenweg: lichte hinder door versmalde rijstroken
 • Spoorweglaan: afgesloten voor 1 dag


Meer info

2 juni 2020

Vernieuwen van voetpaden en greppels
De werken starten op 3 juni en duren tot 8 juli. 
Hinder: versmalde rijstrook door plaatsen van de bouwkraan.

2 juni 2020

Structureel Onderhoud op de R32
De werken gaan van start op maandag 15 juni.

Meer info

 • voetballen op voetbalveld
20 mei 2020

Stad Roeselare volgt de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad strikt op en opent opnieuw een aantal sportterreinen. Tegelijk roept ze de inwoners op om met veel gezond verstand verantwoordelijkheid te nemen om dit zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

 • student
20 mei 2020

Studenten die niet thuis of in onderwijsinstellingen kunnen studeren, mogen weer in openbare ruimtes blokken. Die ‘silent places’ mogen van de Nationale Veiligheidsraad opnieuw georganiseerd worden als de regels rond social distancing gerespecteerd worden.

 • sportclub
19 mei 2020

Begin september pakt Sport #VANRSL uit met een gloednieuwe sportbrochure! Een brochure met een overzicht van het Roeselaars sportaanbod.

 • Finse piste
19 mei 2020

Op maandag 25 mei vatten de werken aan van het project De Ark Oekene, waarbij onder meer een sportveld wordt aangelegd. De nieuw aan te leggen site in Oekene is gelegen tussen de Plaatsmolenstraat en de Sint-Elooiswinkelsestraat, achter de school ‘De Ark’.

 • Kappelletje met Mariabeeld
19 mei 2020

In deze meimaand, Mariamaand, friste stad Roeselare een kappelletje op. Een realisatie die kadert binnen het project Klein Erfgoed.

 • marktdag na corona
18 mei 2020

Door de coronamaatregelen ging de wekelijkse dinsdagmarkt in Roeselare een tijdje niet door. Maar vanaf morgen kan de marktbezoeker weer iedere dinsdag terecht op de verschillende marktpleinen in het stadscentrum voor een ruim aanbod aan allerhande artikelen.

 • ingang museum KOERS
18 mei 2020

Het wielerseizoen ligt dan wel helemaal stil, maar vanaf morgen, dinsdag 19 mei, kunnen koersliefhebbers weer terecht in KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare.

 • bloemenboeket
12 mei 2020

Vandaag 12 mei, internationale dag van de verpleegkundige, worden ruim 1800 Roeselaarse helden uit de zorgsector letterlijk in de bloemetjes gezet. Zij ontvangen van de Stad een plantje als teken van appreciatie voor hun tomeloze inzet tijdens de coronacrisis.

8 mei 2020

Fiber is de technologie van de toekomst en maakt gebruik van licht om signalen te transporteren.

 • voorbeeld container
7 mei 2020

Maandag 11 mei mogen de winkels, na wekenlang gesloten te zijn, terug opengaan. Hoewel we zeer tevreden zijn voor onze lokale handelaars #VANRSL, wil het stadsbestuur er alles aan doen om het shoppen ook op een veilige manier te laten verlopen.

 • Sint-Michielskerk
7 mei 2020

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, erkent de stad Roeselare als nieuwe onroerenderfgoedgemeente. “Steeds meer lokale besturen maken eigen plannen voor het behoud van hun erfgoed”, zegt minister Diependaele.

 • roeselare loopt
5 mei 2020

Bewegen blijft in corona-tijden van belang en het kan! Sport #VANRSL zet hier maximaal op in en voorziet met de Strava-edities een alternatief voor de geannuleerde stratenlopen.

 • animatoren
5 mei 2020

Stad Roeselare zoekt animatoren voor de zomervakantie. Ben jij enthousiast, speels, sportief, muzikaal of creatief en wil je tijdens de zomervakantie iets leuks doen met kinderen? Word animator #VANRSL!

4 mei 2020

Duurzame LED-verlichting
Vanaf de maand mei zal Fluvius op verschillende plaatsen de bestaande openbare verlichting vervangen door nieuwe duurzame LED-verlichting.
De hinder is zeer beperkt, er zijn geen omleidingen.

30 april 2020

Vanaf dit weekend (morgen 1 mei) zullen de huisartsen de wachtpost op een andere manier organiseren.

De huisartsen in de regio zullen dat zo veilig mogelijk aanpakken en daarbij ook op de meest efficiënte manier de zorg aanbieden tijdens de wachtdienst. 

29 april 2020

Voor veel bedrijven, zelfstandigen en ondernemingen is de impact van de coronacrisis enorm. De Vlaamse regering heeft voorzien in een aantal steunmaatregelen. Zo kunnen lokale handelaars via de hinderpremie en compensatiepremie een financieel duwtje in de rug krijgen in deze moeilijke tijden.

Pagina's

x
Kan ik je helpen?