Nieuws

 • Oproep tele onthaal
13 juli 2020

Vormingskansen, een warme groepssfeer en werkelijk iets kunnen betekenen voor anderen. Da’s wat vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal te bieden heeft. Misschien wel voor jou?

3 juli 2020

Op 26 juni 2020 werd blauwalgengroei waargenomen op het Kanaal Roeselare-Leie. Blauwalgen - of cyanobacteriën - zijn bacteriën die leven in zoet water en die er uitzien als wier. Bij voldoende licht en hoge temperaturen kunnen ze zich explosief vermenigvuldigen.

30 juni 2020

Stad Roeselare wil met het Kernplan 2 nog beter kunnen inspelen op nieuwe kansen voor een retailsector die wereldwijd onder druk staat.

27 juni 2020

Aanpassing kruispunt Diksmuidsesteenweg met De Zilten voor veiligheid fietsers
De werken gaan van start op maandag 10 augustus.

 • Stationsplein
23 juni 2020

Het nieuwe openbaar vervoerplan voor de regio voorziet in nieuwe sterke lijnen in Roeselare en zet in op vervoer op maat.

Vlaams decreet basisbereikbaarheid

Het Vlaams decreet basisbereikbaarheid stelt dat het openbaar vervoernetwerk uitgaat van 4 lagen:

 • babyvoetjes
23 juni 2020

De Stad organiseert deze dienstverlening nu ook in de materniteit van AZ Delta op de campus Rumbeke. Voor een geboorteaangifte moeten ouders bijgevolg niet meer naar het stadhuis komen.

 • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

22 juni 2020

Voor het 4de jaar op rij worden we geconfronteerd met een lange periode van droogte. Sinds begin 2020 viel slechts 295,20 liter neerslag per m².

 • De Geziene Vitrine (foto ter illustratie)
23 juni 2020

RSL B(l)oeit was de vorige jaren een eerste succesvolle stap richting proactieve invulling van de leegstaande panden in Roeselare. Na drie jaar was echter aan vernieuwing toe.

19 juni 2020

Aanleg warmtenet Ter Reigerie, Hoogleedsesteenweg en Biezenstraat
De werken starten vanaf maandag 22 juni en zullen in vier fases gebeuren.

Meer info

17 juni 2020

In heel wat  landen werd een gehele of gedeeltelijke lockdown uitgevaardigd naar aanleiding van de coronacrisis.

5 juni 2020

Greppels en borduren vernieuwen 

 • Zwaanhof
 • Bergmolenstraat
 • Wallemeers
 • Kasteeldreef


De werken worden vermoedelijk halfweg september hervat. Plaatselijke hinder is mogelijk.

5 juni 2020

De zomer van 2020 wordt bijzonder. De Zapper vakantiewerkingen kunnen, met iets meer maatregelen, doorgaan en we hebben alles op alles gezet om er een fantastische zomer van te maken. We hebben er ongelofelijk veel zin in!

 • Foto bonnenkrant
3 juni 2020

Als het nog niet gebeurd zou zijn, valt een dezer de Oltegoare bonnenkrant in je bus. Met deze bonnenkrant steunt de Stad de handelaars die een verplichte sluitingsperiode hebben gekend tijdens de coronacrisis.

 • logo oltegoare veilig naar de horeca
3 juni 2020

Vandaag besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de horeca op maandag 8 juni terug zal mogen opstarten. Ook deze heropstart zal met de nodige voorzorgsmaatregelen moeten gebeuren. Hoe dan ook: Roeselare is er klaar voor!

x
Kan ik je helpen?