Nieuws

  • Campagnebeeld warme dagen
21 juni 2019

De voorspellingen van het KMI verwachten een snelle en sterke stijging van de temperatuur. Vanaf zondag 23 juni start een warmteperiode met erg warme dagen. Dit houdt voor iedereen, maar vooral voor kwetsbare groepen, extra risico's in op ernstige gezondheidsproblemen.

11 juni 2019

Tijdens de Batjes is het centrum van Roeselare van zaterdagmorgen 22 juni tot en met zondagavond 23 juni volledig verkeersvrij. Op maandag is er naar jaarlijkse traditie vuurwerk op het Stationsplein.

  • site Botermarkt waar stadhuis kan ingeplant worden
19 juni 2019

De plannen zijn er al langer, maar de kogel is door de kerk.

  • Piëta Gaetano Petralia
19 juni 2019

Op verschillende plaatsen in het stadsbeeld kun je vanaf juni 2019 verschillende kunstwerken ontdekken. Naast drie geschonken werken, hebben ook de twee winnende kunstwerken van het project Kunst in de Stad editie 2018 hun vaste stek gekregen.

 

  • 11 juliviering op Grote Markt
18 juni 2019

Naar jaarlijkse traditie organiseert Stad Roeselare op donderdag 11 juli 2019 het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Vaste ingrediënten die dag zijn een eucharistieviering, een academische zitting (voor genodigden) en een groot volksfeest op de Grote Markt.

Programma

17 juni 2019

Ook stad Roeselare pakt uit met acties bij de campagne Niets ingooien, hier begint de zee. We willen inwoners bewust maken om geen afval in de rioolputjes te gooien.  Want wat we erin gooien vervuilt uiteindelijk de zee.

13 juni 2019

Tegenwoordig kan je per kalenderjaar tot € 6.000 bijverdienen zonder belastingen of sociale bijdragen te betalen.

13 juni 2019

Subsidie oproep maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren voor de periode 2020 - 2022

Biedt jouw organisatie jeugdwerk aan voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren? Vertaalt dit jeugdwerk zich in een regelmatige werking en op langere termijn?

  • logo Cambio
12 juni 2019

Met z’n allen nemen we teveel de wagen voor korte afstanden. Met z’n allen staan we teveel stil met die wagen. En dat een wagen handenvol geld kost, dat wist je ook al. Autodelen probeert hier een antwoord op te bieden en wordt steeds populairder.

11 juni 2019

De wijkagenten van de lokale politie zijn belast met het uitvoeren van woonstcontroles bij elke aangifte van adreswijziging door de burger.

6 juni 2019

De skateramp in het Stadspark moest om veiligheidsredenen weggenomen worden. Er wordt een nieuwe skateramp geplaatst op dezelfde locatie. Tot die er is, kan je op het skatepark van de TRAX-site terecht.

  • Achtegelaten hondje
6 juni 2019

De zomer is daar! Voor velen een fijne tijd waarin we op reis gaan, jammer genoeg ook een tijd waarin steeds weer honden worden achtergelaten. Maar soms zijn het ook de honden zelf die eens op pad willen... 

4 juni 2019

Kans op felle onweersbuien

29 mei 2019

Omwille van de sloopwerken was de Sint Amandsstraat volledig afgesloten van 6 t.e.m. 29 mei. Op woensdagavond 29 mei is de Sint-Amandsstraat opnieuw volledig open.

28 mei 2019

Verloren voorwerpen konden jarenlang binnengebracht worden op het politiekantoor op de Botermarkt. Je kon er ook terecht als je zelf iets kwijt was.

28 mei 2019

 

Stad Roeselare is verkozen tot 1 van de 10 Gouden Trappers van de campagne #GoWithTheVelo. Uit de meer dan 222 inzendingen werd de Junichallenge van Stad en OCMW Roeselare geselecteerd.

27 mei 2019
  • Ventilus is het nieuw hoogspanningsproject in West-Vlaanderen dat het aansluiten van bijkomende hernieuwbare energieproductie op land en zee en de uitwisseling van internationale energiestromen mogelijk zal maken;
15 mei 2019

We geven je graag een update mee wat de vordering van de werken in de Roeselaarsestraat in Moorslede betreft. Vooral ter hoogte van de Spoorwegstraat, de Lolliestraat en de Lindenweg wordt er deze week verder gewerkt.

21 mei 2019

West-Vlaanderens Mooiste is op zoek naar meesterkrachten die het fietsteam naar de top leiden!

20 mei 2019

Tegenwoordig kan je per kalenderjaar tot € 6.000 bijverdienen zonder belastingen of sociale bijdragen te betalen.

17 mei 2019

Bent of was je ooit uitbater van een tankstation? Of stond er op jouw eigendom ooit een tankstation? Dan kan de bodem eventueel verontreinigd zijn. Is dat het geval, dan kan je een beroep doen op BOFAS.

17 mei 2019

Om de zes jaar kiest de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid haar nieuw bestuur, bestaande uit 15 leden. Daarnaast duidt de Raad haar leden aan voor de Algemene Vergadering van CC De Spil.

  • Blokkende studenten
26 november 2018

Vanaf 15 mei tot en met 26 juni zetten verschillende gebouwen hun deuren open voor alle studenten om er te studeren. Er is gratis wifi, water en soms ook koffie. 'Samen studeren' Roeselare wordt ondersteund door teleblok

15 mei 2019

Een woning verhuren zonder zorgen is niet evident. Weet jij alles over : woningkwaliteit, rechten en plichten als verhuurder, huurcontracten, registratie, het vestigen van een domicilie, premies voor eigenaars/verhuurders, …?

15 mei 2019

Op woensdagnamiddag 5 juni is er in het Welzijnshuis een open netwerkmoment waarbij de verschillende projecten die een aanvraag hebben ingediend in het kader van de subsidielijn Elk Telt besproken. Iedere geïnteresseerde kan aansluiten bij dit moment.