Jeugdraad meets Globaal Kabaal over duurzaam Roeselare

27 november 2018

Stad Roeselare en de Jeugdraad ondersteunen Globaal Kabaal, een begeleidingstraject vanuit Jeugddienst Globelink en Ecolife vzw. Daarin worden jongeren gestimuleerd om na te denken over hoe de stad kan evolueren naar een duurzame stad.

In het voorjaar van 2018 kwam Globaal Kabaal een eerste keer langs in Roeselare met een escape game die in het teken stond van de Sustainable Development Goals. Een weetje: de Roeselaarse jeugd haalde daarbij een topscore van 59 minuten en 33 seconden.

Na de kick-off komt Globaal Kabaal nu terug met een vervolgtraject waarbij jongeren samenkomen om een concrete actie uit te werken rond hun zelf gekozen duurzaam thema. Jongeren die willen meewerken aan een duurzame stad van de toekomst zijn welkom op 9 december 2018 op site TRAX. Om 10 u. start het event met de algemene vergadering van de jeugdraad. Aansluitend om 10.30 u. kan iedereen zijn ideeën kwijt over de toekomst #VANRSL tijdens de globaal kabaal sessie. Het motto van Globaal Kabaal is niet voor niks: “Jongeren aan zet in de stad van hun dromen!”.

Ben je tussen 16 en 25 jaar en heb je interesse om hieraan deel te nemen?
Schrijf je dan nu in via spelenmetdestad.roeselare.be.