Nieuws

18 juni 2018

De stad moedigt het gebruik van de fiets als vervoersmiddel richting evenementen aan. Om de nood aan fietsenstallingen op te vangen, kocht de stad een mobiele fietsenstalling aan. Onze voorkeur ging naar dezelfde fietsenstalling als ingezet werd tijdens de honderddagenviering.

16 juni 2018

NMBS, Infrabel, De Lijn en Stad Roeselare hebben de voorbije jaren hun expertises gebundeld om de stationsomgeving van Roeselare uit te bouwen tot een multimodaal knooppunt van mobiliteit, waar het bovendien aangenaam is om te winkelen en werken.

12 juni 2018

Sinds juni 2014 zijn de gemeenschapswachten Peter Kiepe en Kenny De Paepe vertrouwde gezichten in het Roeselaarse straatbeeld.

12 juni 2018

De stad lanceert een oproep voor de Cultureel Ambassadeur 2018-2020. De oproep richt zich tot zowel professionele als niet-professionele kunstenaars, artiesten, verenigingen, enz. van wie de culturele prestaties erkenning genieten buiten de stadsgrenzen.

12 juni 2018

Stad Roeselare organiseert met een aantal partners jaarlijks het gratis evenement 21 juli * Nationale Feestdag*. Mensen samenbrengen is het doel. De plaats van dit muzikaal gebeuren is de Grote Markt in Roeselare. We mikken op 3000 bezoekers.

8 juni 2018

De online inschrijvingen voor de Zapperactiviteiten tijdens de zomervakantie starten op zaterdag 9 juni 2018 vanaf 9 u.

 

6 juni 2018

Dit unieke evenement flitst je terug naar de tijd van epische gevechten en de tijd van middeleeuwse legenden. Wil jij ooggetuige zijn van een gevecht tussen de Franken en de Noormannen? Wil je een Béhourd-tornooi (historisch Middeleeuws gevecht) bijwonen en de ridders groeten?

5 juni 2018

De Batjes komen er terug aan. Ook Zeppe & Zikki zijn terug van de partij. Kleur de Zeppe & Zikki tekening in en breng deze dan naar de Zeppe & Zikki stand tijdens de Batjes en ontvang alvast een leuk geschenkje.

29 mei 2018

De warme temperaturen van de afgelopen dagen hebben ervoor gezorgd dat een vluchtheuvel in de Guido Gezellelaan is opgestoken. 

28 mei 2018

We hebben onze privacyverklaring aangepast aan de nieuwe Europese richtlijnen (GDPR). 

24 mei 2018

Ben je al helemaal in vakantiestemming en kan je niet wachten om op reis te vertrekken? Laat problemen met paperassen je vakantie niet bederven en controleer of je alle nodige documenten hebt en of ze nog geldig zijn! Twijfel je?

22 mei 2018

Voor het ontwerp van de nieuwe woonwijk aan de Gitsbergstraat in Roeselare gaat het stadsbestuur voluit voor co-creatie.

17 mei 2018

Het OCMW Roeselare verkoopt, in samenwerking met het sociaal verhuurkantoor, een aantal woningen met renovatieverplichting. Het gaat over twee rijwoningen, één rijwoning met afzonderlijke garage en één appartement in Roeselare. Het dossier kan je t.e.m.