Jodoigne-collectie uit stadsarchief #VANRSL stoffeert geschiedenislessen in Klein Seminarie

7 Februari 2020

Sedert oktober 2019 worden de geschiedenislessen in het Klein Seminarie concreter door de Jodoigne-collectie van stadsarchief #VANRSL. Deze collectie archeologisch objecten werd door de Stad in bruikleen gegeven en brengen leerlingen in rechtstreeks contact met het verleden.

Reeds jaren heeft het Stadsarchief #VANRSL een collectie archeologische objecten uit Jodoigne (Geldenaken, Waals-Brabant) in haar bezit.

De collectie is educatief van aard en bevat dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen van de prehistorie over de Romeinse periode tot middeleeuwen en nieuwe tijd.

Toen leerkrachten Johan Strobbe en Hanne Poissonnier van het Roeselaarse Klein Seminarie aan de Stad vroegen om invulling te geven aan de vitrines in het geschiedenislokaal, kwam de Jodoigne-collectie al gauw in beeld.

Samen met IOED RADAR werd een selectie gemaakt en in bruikleen gegeven door het Stadsarchief van Roeselare (SAR).

De archeologische objecten in de vitrine maken sinds oktober 2019 de geschiedenislessen meer tastbaar als rechtstreekse getuigen van het verleden.

Indien er nog scholen geïnteresseerd zijn om objecten uit deze educatieve collectie in bruikleen te nemen en op te stellen in het kader van geschiedenislessen, kunnen ze contact opnemen met het Stadsarchief via archief [at] roeselare.be.

  • archeologie
archeologie
x
Kan ik je helpen?