Kerst #VANRSL 2020: Roeselare wordt magische kerststad

25 november 2020

Kerst 2020 zal anders zijn, dat staat vast. Covid-19 zorgt ervoor dat kerstmarkt en ijspiste niet kunnen. Kerst #VANRSL wordt daarom niet minder gezellig want wandelen, kijken en genieten, dat kan zeker wel!
Roeselare pakt daarom uit met een unieke kerst- en eindejaarssfeer vol magie en verwondering, met respect voor de geldende coronamaatregelen. Roeselare wordt magische stad waar je je bij een bezoek laat onderdompelen in een wereld vol verwondering. Met je beperkte kerstbubbel beleef je zo nog de magie van kerst. Het zijn nu net de kleine zaken die er toe doen en de unieke aankleding en decors die je betoveren tijdens je bezoek.

Stad Roeselare gaat voor spectaculaire magische sfeer met heel wat verrassende accenten :

  • Het Stadhuis en de belforttoren worden het canvas voor een heus klank- en lichtspel. Geef je ogen en oren de kost voor een spektakel waarbij de kerstman en vele andere figuren je meenemen in een sfeervol verhaal met Roeselaarse accenten. Ga zeker ook op zoek naar een voorproefje van het nieuwe stadHUIS in 2024… Deze unieke mapping is t.e.m. 3 januari elke avond tussen 17.30 uur en 22 uur te zien in een looping. De looping moet ervoor zorgen dat iedereen gespreid in de tijd kan genieten van dit unieke lichtspel. Ook andere gebouwen zullen sfeervol en kleurrijk verlicht worden: de Sint Amandskerk, het KOERSmuseum, Ter Posterie en het Citroenstraatje.
  • De Grote Markt huisvest het dorp van de kerstman zelf! Zijn helpers staan hem bij om alle voorbereidingen voor het kerstfeest tijdig klaar te hebben: kerstkoekjes in de bakkerij, cadeautjes worden verpakt en bewaakt door de elfjes, Rudolph het rendier staat klaar om uit te ‘vliegen’, … Tien charmante houten huisjes vertellen een uniek verhaal van de sympathieke man met de witte lange baard in rood pak en zijn vrienden. Geef je ogen er elke dag tussen 14 u. en 20 u. de kost en laat je meeslepen in dit sprookjestafereel tijdens een unieke stadswandeling.
  • Langsheen de sfeervol versierde Ooststraat bereik je het Stationsplein dat omgetoverd wordt in een feeëriek winterwonderland. Naast een reuzenkerstboom van 6m hoog ontdek je ook interactieve 3D selfiebooths doorheen het winterdorp in Roeselare. Maak op het 'Wensenplein van Kerst #VANRSL' jouw Christmas-selfie(s) in je eigen bubbel en krijg deze als filmpje thuis in je mailbox. In de vier verschillende selfie-decors nemen we jullie mee op een kersttrip rond de wereld, waarbij je in je bubbel kan poseren in verschillende unieke winterdecors! Even poseren op de Times Square van New York, Piccadilly Circus in Londen of op de Kerstmarkt in Keulen : het kan allemaal op het 'Wensenplein van Kerst #VANRSL'. Wil je nadien je foto’s verwerkt zien in een leuk kerstfilmpje, dit kan kosteloos via www.wensenplein.be!
     

Niet alleen de pleinen en straten zorgen voor een unieke magische sfeer. Zes grote, verlichte toegangspoorten van 7m breed en 4,5m hoog heten je welkom in de wondere Roeselaarse kerstwereld. Ook op de pleinen in de deelgemeenten worden grote eyecatchers geplaatst. Vanaf heden zijn de kerstverlichting en kerstbomen al volop in het straatbeeld aanwezig. Kortom, dit wordt volop genieten vol verwondering in dit unieke kerstdecor met jouw bubbel!

De Kerst #VANRSL wordt afgetrapt vanaf midden december en loopt tot en met 3 januari 2021. Meer info over de officiële start volgt nog.

Kris Declercq, burgemeester: “De stad wil dat warme dekentje bieden voor zijn inwoners, zijn handelaars en ondernemers.  Na de vele herfstwandelingen in het bos, kunnen we nu genieten van een magische kerstwandeling! We zorgen voor een veilige sfeer en beleving voor al wie zich wil laten verwonderen, jong en oud! Geen evenementen of kerstchalets, maar een fijne winterwandelsfeer. Om er op adem te komen en de magie van kerst te beleven. Deze Kerst #VANRSL zal daar zeker in slagen. Het is bovendien uitgewerkt in samenwerking met lokale bedrijven met leuke lokale accenten! Want die lokale boost kunnen we zeker gebruiken. Oltegoare!”

Extra kerstinitiatieven

Met de actie ‘kerstboom zoekt buurt’ konden buurten hun buurtpleintje in de komende wintermaanden opvrolijken met een gratis kerstboom van 3m hoog. 25 buurten reageerden enthousiast en krijgen alvast een kerstboom die ze naar hartenlust kunnen versieren.

Elke werkdag tijdens de kerstvakantie zal je tussen 14 en 15 uur KerstRadio #VANRSL kunnen beluisteren in de centrumstraten. KerstRadio #VANRSL? Jawel, de plaatselijke koren en harmonieën die hun jaarlijkse kerst- en eindejaarsconcerten moesten annuleren, kunnen jullie via deze weg toch laten genieten van fijne kerstmuziek. Weerom het bewijs dat Roeselare de stad is waar verenigingen het kloppend hart zijn.

Ook Radio Bingo zal deze unieke opnames uitzenden.

Stadsbeiaardier Koen Cosaert en adjunct-beiaardier Wim Berteloot zorgen de 3 zondagen van de kerstvakantie (20 december, 27 december en 3 januari) van 14 tot 15 uur voor sfeervolle kerstmuziek vanop de beiaard.

Tok tok tok! Al ’s gehoord van TikTok? Wie tieners in huis heeft, kent het internet fenomeen ongetwijfeld. TikTok is de super populaire app met al die funny dansjes en originele challenges. TikTok is hot bij Vlaamse kids, maar vergis je niet, het medium verleidt ook meer en meer volwassenen.
Met een fonkelende Kerstmis tour springt Roeselare enthousiast op de TikTok trein. Speciaal voor Kerst in RSL bouwen we een route langs 8 highlights waar je telkens een nieuwe TikTok uitdaging wacht. Het TikTok traject is de ideale manier om Roeselare op een nieuwe manier te ontdekken en je – op een veilige manier – onder te dompelen in de sfeer van Kerst.
De TikTok challenges zijn in handen van een bekend danstalent dat binnenkort "ontmaskerd" wordt. Ben je geen danstalent? Geen paniek, de filmpjes zijn op maat van 6 tot 66-jarigen.
Dus: ben je op zoek naar een originele Kerst activiteit voor jij en je bubbel? Zet tijdens de kerstvakantie koers richting Roeselare en volg de TikTok Tour #VANRSL!

Coronamaatregelen

We hopen dat deze editie van Kerst #VANRSL opnieuw een succes mag worden. Uiteraard houden we het veilig en rekenen we op de verantwoordelijkheid van iedereen om de geldende coronamaatregelen op te volgen.

De Stad zorgt ervoor dat alle activiteiten op een veilige manier kunnen doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten, mondmaskerplicht en afstand

Lees meer artikels over:

  • kerst vanrsl
Toon vergrote weergave in een popup (kerst vanrsl)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?