Kerst #VANRSL 2020 start op 11/12

9 december 2020

De magische kerst in Roeselare wordt afgetrapt op vrijdag 11 december op de Grote Markt. Met een symbolische druk op de knop steken de burgemeester en de kerstman, samen met onze RSL TikTok-ster Lana Verkest, de sfeerverlichting en mapping op het stadhuis aan. Iedereen kan vanaf dan met zijn bubbel komen genieten van de kerstinstallaties en sfeervolle verlichting en dit tot en met 3 januari 2021.

Kris Declercq, burgemeester: “Deze Kerst #VANRSL is vooral om alle mensen te laten genieten en goede moed te bieden in aanloop naar het nieuwe jaar. Naast genieten van een sfeervolle winterwandeling vol magie, kan er ook opnieuw gewinkeld worden. We vragen dat iedereen zich houdt aan de coronamaatregelen. Koop lokaal, koop gespreid, koop veilig!”

Veilig kerstshoppen in Roeselare: koop lokaal, koop gespreid, koop veilig

Sinds 1 december kan er opnieuw gewinkeld worden. Er wordt individueel gewinkeld. Een volwassene kan kinderen jonger dan 18 jaar vergezellen. Het is belangrijk om verstandig en veilig te winkelen. Hou 1,5 meter afstand. Draag een mondmasker. Maar spreid ook je boodschappen. Ga bijvoorbeeld in de voormiddag winkelen en probeer drukke momenten te vermijden. Ook winkeluitbaters doen hun uiterste best om de richtlijnen te volgen. Toon hiervoor het nodige respect.

De Stad Roeselare zet stewards in om de winkelstraten te monitoren. Zij zullen je aanmoedigen de verplichte wandelrichtingen te volgen. 

Tenslotte monitoren we continu de drukte in het centrum. Hiervoor werken we bijvoorbeeld met druktebarometers. Indien noodzakelijk zal tijdelijk de toegang tot de straten stopgezet worden. Raadpleeg ook zeker onze digitale borden op de invalswegen. Ze zullen aangeven hoe druk het is in het centrum.

Op bepaalde tijdstippen zullen de parkeerstroken in de Ooststraat niet toegankelijk zijn om de wandelruimte te vergroten.

Koopzondagen

In Roeselare gaan er alvast koopzondagen door op 13 en 20 december, om het kopen optimaal te spreiden.  

De Ooststraat wordt, alvast, voor de volgende koopweekends verkeersvrij gemaakt voor het kerstshoppen

  • zaterdag 12 en zondag 13 december
  • zaterdag 19 en zondag 20 december

TikTokTour #VANRSL

Eind november kondigden we al de Tiktok Kerstmis Tour #VANRSL aan. Tijdens de kerstvakantie kan iedereen de nieuwe TikTok-uitdaging aangaan en langsheen 8 locaties in het centrum de laatste kersttrends ontdekken. Het bekende TikTok danstalent, de Roeselaarse Lana, bekend van haar prachtige prestatie in Belgium’s got Talent vorig jaar, gaat de TikTok RSL challenge aan. Hou ons gloednieuwe Tiktok kanaal @stadroeselare in de gaten!

Voordelig parkeren

De gezellige kerstsfeer komen opsnuiven kan zeker te voet of met de fiets. Wie met de auto Roeselare bezoekt, kan zoals steeds voordelig parkeren in de verschillende centrumparkings parking Ooststraat-Station (550 plaatsen), parking De Munt (200 plaatsen), Moermanparking (300 plaatsen), Wallenparking (350 plaatsen) en Parking De Spil. Het eerste uur is zelfs gratis. Daarna betaal je 1,25 euro per uur.

Toilet nodig tijdens het wandelen?

Voor wie een toilet nodig heeft tijdens het wandelen, zijn er twee mogelijkheden; bovendien wordt een extra openbaar toilet voorzien op de Botermarkt.

De HogeNood app

Met de HogeNood app vind je direct het dichtstbijzijnde toegankelijke toilet op je smartphone. HogeNood laat je de route naar het toilet zien en geeft beoordelingen van voorgaande bezoekers. Bij het selecteren van een toilet krijg je bovendien een overzicht over welke voorzieningen het toilet beschikt: aanwezigheid van een mannen- en/of vrouwentoilet, met al dan niet een vuilbakje; is het toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of is er een verzorgtafel aanwezig.

Overzicht openbare toiletten in het centrum

Heb je geen smartphone? Op de stadswebsite vind je een overzicht van de openbare toiletten in het centrum. Aan de onthaalbalie van het stadhuis en in ARhus vind je deze flyers.

Hierbij alvast het overzicht van de openbare toiletten:

  • KOERS (Polenplein 15)
  • ARhus (De Munt 8)
  • Parking De Munt (Henri Horriestraat 29)
  • Paterskerk (Delaerestraat 20)
  • Stadhuis (Botermarkt 2)
  • Station (Stationsplein 55)
  • Wallenparking (Wallenstraat 49)

Tijdens Kerst #VANRSL kan je ook tijdelijk gebruik maken van een continu onderhouden openbaar toilet op de Botermarkt.

Coronamaatregelen

We hopen dat deze editie van Kerst #VANRSL opnieuw een succes mag worden. Uiteraard houden we het veilig en rekenen we op de verantwoordelijkheid van iedereen om de geldende coronamaatregelen op te volgen.

De Stad zorgt ervoor dat het kerst- en eindejaarsgebeuren op een veilige manier kan doorgaan, met respect voor de basisregels zoals handen ontsmetten, mondmaskerplicht en afstand houden.

Meer informatie hierover op www.roeselare.be/corona

Lees meer artikels over:

  • kerst vanrsl
Toon vergrote weergave in een popup (kerst vanrsl)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?