Kleuractie zet Internationale Dag tegen Racisme in de kijker

17 maart 2021

Op 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Ook Roeselare blijft zich continu inzetten voor diversiteit en integratie. De actie ‘Kleuren tegen racisme’ en de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie wordt ondersteund door stad want RSL is er voor iedereen.

Roeselare sloot zich samen met 10 andere Vlaamse steden aan bij ECCAR, de Europese Coalitie van Steden Tegen Racisme (European Coalition of Cities Against Racism). Hiermee bevestigde de stad opnieuw zijn engagement voor een inclusieve samenleving. Roeselare wil onder andere kinderen stimuleren om na te denken over racisme, polarisatie tegengaan en culturele diversiteit bevorderen.

Daarom sloegen we dit jaar de handen in elkaar met 10 verschillende Roeselaarse lagere- en kleuterscholen voor de actie ‘Kleuren tegen racisme’. Iedere leerling van de deelnemende scholen kreeg een kleurplaat met mannetjes op getekend. De platen werden gekleurd in de kleuren van verschillende huidtinten: een weerspiegeling van onze diverse maatschappij. Voor de leerkrachten was dit ook het geschikte moment om racisme en discriminatie bespreekbaar te maken in de klas.

Al dat kleuren samen leverde zo’n 2400 kleurplaten op, die we graag ten toon stellen. We willen de mooie tekening een grote etalage geven. Ook ARhus zet zich in tegen discriminatie en ontvangt daarom graag de vele tekeningen. Zij geven het kunstwerk de komende 4 weken een zichtbare plaats aan hun ramen.

Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie zelf voorzien we krijttekeningen rond ARhus die de aandacht trekken. Ook Nada Alraee, de junior stadsdichter 2021, omschrijft deze dag in een eigen geschreven gedicht te ontdekken op de Munt.

  • kleurplaat
Toon vergrote weergave in een popup (kleurplaat)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?