Koen Broos exposeert in Ter Posterie

8 oktober 2019

 

Van 11 oktober tot en met 17 november exposeert Koen Broos, huisfotograaf van De Spil, in Ter Posterie. Voor de fototentoonstelling met de naam Finally lost selecteerde hij foto’s die hij maakte op zijn vele zoektochten in binnen- en buitenland.

De nieuwe expo van Koen Broos is anders

 “Deze reeks is anders. Voor mij een logisch gevolg. Een zoektocht naar complexere beelden met meer lagen. De eerste indruk is klassiek. Monochrome kleuren, het coloriet sterk aanwezig, licht als basis om de beelden te doen vibreren. Tot je beter kijkt. Ik hou ervan te laten zien dat dingen niet eenduidig zijn. Beelden hebben nuances, zijn soms radicaal, nemen je vast en zuigen je naar binnen. finally lost! Het loslaten van wat je al weet en kent. Anders kijken en niet weten waar je uitkomt.” Koen Broos

Koen Broos (1972) is dit seizoen huisfotograaf van De Spil. In Ter Posterie in Roeselare toont hij zijn reeks ‘finally lost / serie 7’. Een selectie foto’s die hij maakte op zijn vele zoektochten in binnen- en buitenland.

Het echte onderwerp is licht. Hoe donkerder de foto’s, hoe duidelijker dat wordt. Koen Broos laat niet zien wat je al zo vaak ziet, maar gaat op zoek naar waar de spanning zit. Zijn camera dwingt hem om op een andere manier naar de werkelijkheid te kijken. Net als de kijker zoekt de kunstenaar naar houvast.

Ter Posterie wordt een ruimte waar je de innerlijke wereld van Koen Broos kan toetsen aan eigen gedachten en emoties. Een expo als een reis in het onderbewuste.

Het hele seizoen lang worden ook beelden op een groot billboard buiten aan De Spil geafficheerd. Deze beelden zijn door Koen Broos specifiek voor - en in - De Spil gemaakt. Elke maand verschijnt een nieuw beeld.

Bio

Koen Broos (°1972) studeerde fotografie in Antwerpen. Van meet af aan specialiseerde hij zich in schrijversportretten en theaterfotografie en bepaalde hij mee de identiteit van culturele instellingen en bedrijven. Binnen de grenzen van een opdracht hanteert hij vrij zijn eigen taal.

Hij werkt met en voor o.a. Sidi Larbi Cherkaoui/EASTMAN, theater Zuidpool, compagnie de koe, Inne Goris, transparant, berlin, en voor literaire uitgeverijen. Voor het internationale muziekensemble graindelavoix begeleidt hij de scenografie en verzorgde hij licht-DOP voor de nieuwe film Outlandish over thomas more utopia. Met inne goris en stef stessel maakte hij de theater installatie ‘HUIS’ die nu door vlaanderen en frankrijk reist.

Hij exposeert autonoom werk dat hij verzamelt in genummerde reeksen. Zo stelde Koen Broos tentoon in C-Mine Cultuurcentrum Genk, Galeria ASVS Porto, Flachlandfestival Berlijn, Catapult Antwerpen, Toneelhuis / BOURLA Antwerpen, Kaaitheater Brussel, Workplace Antwerpen, ELIM Art Kapellen, CC mechelen & antwerp photo, iconobelge 2018, zijn werk zit ook bij privé collectors en permanente opstellingen.

www.koenbroos.be/nl/tekst-het-onontkoombare-in-het-werk

www.koenbroos.be/nl/tekst-de-schaduwkunstenaar

  • koen broos
koen broos
x
Kan ik je helpen?