KOERS opent opnieuw zijn deuren

18 mei 2020

Het wielerseizoen ligt dan wel helemaal stil, maar vanaf morgen, dinsdag 19 mei, kunnen koersliefhebbers weer terecht in KOERS. Museum van de Wielersport in Roeselare. Het museum aan het Polenplein bereidde zich de voorbije weken achter de schermen voor om te kunnen anticiperen op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om musea terug te openen.

Een bezoek aan KOERS zal voorlopig toch een andere beleving zijn. Zo is vooraf reserveren de boodschap en worden maximum 7 personen per tijdsslot toegelaten, waardoor er nooit te veel volk op hetzelfde moment in het museum zal zijn. Groepsbezoeken zijn niet mogelijk, enkel met gezinsleden mag je het museum bezoeken.

KOERS is een museum dat sterk inzet op interactiviteit. Denk maar aan interactieve media met contactpunten, zoals touchscreens en luisterhoorns. Met de coronamaatregelen werd deze interactiviteit aangepast door alle filmpjes en audio beschikbaar te maken via de gratis Erfgoedapp die je vlot op je smartphone kan afspelen. Op die manier kan je alles via je eigen smartphone ter plaatse bekijken en beluisteren. Het enige wat je moet doen is de bijhorende afbeelding inscannen.

Andere manier van bezoeken

Vloermarkeringen zullen de weg aanwijzen die gevolgd moet worden in het museum. Binnenkomen doe je via het onthaal dat voorzien is van plexischermen. De uitgang bevindt zich voorlopig enkel achteraan het museum, waardoor je na je bezoek niet meer langs het onthaal moet passeren.

Quote schepen José Debels:

 "Het zal een andere manier zijn van bezoeken, maar de volledige ervaring zal er toch nog zijn.”

De laatste weken hebben de medewerkers absoluut niet stil gezeten. Zo werd van de sluiting gebruik gemaakt om verder werk te maken van de registratie van de collectie.

Het KOERSkaffee en het fietsonthaalpunt blijven wel gesloten. De fietspomp in de museumtuin is wel beschikbaar. Het Vrijetijdspunt, dat zich in het onthaal van het museumgebouw bevindt, opende vandaag opnieuw zijn deuren.

Meer info over het bezoek aan KOERS en de maatregelen via www.koersmuseum.be

  • ingang museum KOERS
ingang museum KOERS
x
Kan ik je helpen?