Kom voor een laatste keer neuzen in het stadhuis #VANRSL

1 juni 2021

Zou je graag nog eens rondlopen in het stadhuis van Roeselare voor de sloop- en bouwwerken starten? Je krijgt een laatste, unieke kans! Want tussen 6 en 27 juni exposeren de leerlingen van SASK in het stadhuis.

Voor de creatieve leerlingen van de SASK-academie zag hun hobby er anders uit dan anders door de coronamaatregelen. Toch houdt het coronavirus de artistieke microbe niet tegen en bleven jong en oud creëren. Het resultaat van hun werk zie je binnenkort op een bijzondere locatie. Het stadhuis van Roeselare opent voor een laatste keer de deuren vooraleer de sloopwerken starten.

STADHUIS wordt even SASKHUIS

Elk jaar sluit de SASK het schooljaar af met een grote tentoonstelling, met werk van alle leerlingen uit alle richtingen en van alle leeftijden. Ook dit jaar pakken ze uit met een straffe expo. Verwacht je aan een boeiende wandel langs tekeningen en schilderijen, animatie, beeld­houwwerken, keramiek, grafiek, juweelkunst, fotografie, … . Het publiek volgt een parcours langs de lokettenzaal, doorheen oude burelen, zelfs tot in bureau van de burgemeester…  Verwacht je niet aan fichebakken of stoffige dossiers, want het stadhuis is helemaal leeggemaakt ter voorbereiding van de verbouwingen. Het enige wat je er zal vinden zijn fantastische kunstwerken van de SASK- leerlingen.

Iedereen is welkom (reserveren verplicht), de inkom gratis.

Alle info over de expo vind je op www.saskroeselare.be

We bouwen jouw nieuw stadhuis

Op het einde van de zomer starten aan de Botermarkt 2 de werken voor je nieuwe stadhuis. De verouderde en energieslurpende gebouwen maken plaats voor een duurzaam en toeganke­lijk stadhuis waarin Roeselarenaars, bestuur en stadsmedewerkers elkaar ontmoeten. Het historische stadhuis, belfort en drie waardevolle gevels in de Zuidstraat worden gerestaureerd. Na de expo van de academie tot de opening van het stadhuis in 2024 sluit het oude stadhuis de deuren. Je mist geen enkel nieuws over het bouwproces dankzij www.roeselare.be/stadhuisvanrsl.

banner expo SASKHUIS

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?