Kruispunt Beversesteenweg en R32 gaat terug open

30 maart 2021

Op de R32, tussen het op- en afrittencomplex nr. 8 Roeselare-Beveren en de Beversesteenweg, werd de afgelopen maanden gewerkt.

  • In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer werd de versleten betonlaag en fundering verwijderd. Een nieuwe toplaag in asfalt is er in de plaats gekomen.
  • Het kruispunt met de Beversesteenweg wordt ook beter geregeld met de verkeerslichten. Het kruispunt krijgt nieuwe ‘slimme’ verkeerslichten met betere verkeersdetectie om de groentijden optimaal af te stemmen met het aanwezige verkeer.

De Stad heeft van deze werken gebruikt gemaakt om ook een riolering voor vuilwaterafvoer aan te leggen. Ook het dienstpad op de tunnelkoker in de Gapaardstraat werd vernieuwd.

Deze week wordt er geasfalteerd en worden de meeste markeringen aangebracht. De nieuwe verkeerslichten worden opgestart, de vangrails en definitieve signalisatie worden geplaatst.

Vanaf vrijdag 2 april kan het verkeer terug passeren. Dan vervallen meteen ook de omleidingen, die een grote impact hadden op het verkeer vanuit en naar Beveren.

De Stad is tevreden dat de werken binnen de voorziene planning konden uitgevoerd worden.

Meer info

x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?