Kunstenaars uit Izegem in Galerie Alfons Blomme

14 mei 2019

Van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2019 exposeren Izegemse kunstenaars in Galerie Alfons Blomme (Ooststraat 84). Vorig jaar waren achttien Roeselaarse kunstenaars te gast in Meilief, de exporuimte van het Izegemse stadhuis. Nu is Stad Roeselare graag gaststad voor de tentoonstelling ‘Kunstenaars uit Izegem’.

Zestien Izegemse kunstenaars tonen er hun artistiek talent: Cristel Casteleyn, Odette Cattrysse, Rudi D’Artois, Bernard Dejonckheere, Rose Lapeire, Kichou Lycke, Marha, Marleen Moerman, Ronny Pattijn, Djordy Rondelez, Greta Sabbe, Karlien Vanelslander, Sandra Vens, Lieve Verkarre, Luc Verlinde en Johan Vermaut. De kunstdisciplines zijn zeer verscheiden: schilderkunst, fotografie, beeldhouwwerk, tekenkunst, aquarel en keramiek.

De expo komt er op initiatief van de Werkgroep Beeldende Kunst Izegem. Deze organisatie ontstond halfweg de jaren negentig van de vorige eeuw binnen de stedelijke raad voor cultuurbeleid van Izegem. In 2002 werd de werking overgenomen door de toen opgerichte cultuurdienst en op die manier een stedelijk initiatief.

Eén van de activiteiten van de Izegemse werkgroep is het inrichten van uitwisselingstentoonstellingen. Deze uitwisselingsexpo’s startten in 1996, met de bedoeling het brede publiek kennis te laten maken met werken van kunstenaars uit een andere stad. Op die manier kan men een ruimere kijk krijgen op verschillende kunstdisciplines, kijken en vergelijken welke technieken andere kunstenaars gebruiken, hoe verschillende impressies op een expressieve manier geuit worden, welke thema’s hen beroeren en hoe ze dit in hun kunst weergeven. Telkens volgt dan een tentoonstelling met Izegemse kunstenaars. Eind mei zijn ze dus te gast in onze stad.

Praktisch:
van zaterdag 25 mei tot en met zondag 2 juni 2019.

van maandag tot en met zaterdag van 10 u. tot 18 u.

op zondag van 15 u. tot 18 u.