Maai Mei Niet en ander wild #VANRSL

28 mei 2021

Roeselare deed mee aan de actie Maai Mei Niet om zo de natuur een handje te helpen. Stad Roeselare bepaalt de nectarschore door het aantal bloemen en ander gewild onkruid te tellen die door het nieuwe maaibeleid kans krijgen om te bloeien.

Misschien deed jij ook mee met de actie Maai Mei Niet en telde je ook mee tijdens het bloementelweekend? Laat het met een leuke foto zeker weten op verborgenparels#VANRSL.

Naast het de Coninckplein, testen we het effect van niet of anders maaien ook nog uit op andere locaties in Roeselare. Hiermee neemt de Stad een aanloop naar nog meer ongemaaide randen, bermen en graspleintjes om zo het nectarbuffet voor de vele insecten uit te breiden en een boost te geven aan de biodiversiteit! Ook tijdens de Week van de Bij (30 mei t.e.m. 6 juni) maaien we nog niet. Sommige plaatsen krijgen zelfs de kans om de hele zomer te groeien en te bloeien.

Op de 1000-soorten dag van 12 en 13 juni gaan we aan het tellen, samen met jou. Haal in de week vóór 12 juni stoepkrijt en een zoekkaart op in ARhus. We speuren naar plantjes tussen de voegen van de straattegels of opklimmend tegen de huizen. Zo willen we tonen dat natuur overal kan kiemen en dat ook deze kleine plantjes hun bijdrage leveren. Ook op 12 juni is er een explotheek in het Sterrebos. 

  • de Coninckplein - maai mei niet
Toon vergrote weergave in een popup (de Coninckplein - maai mei niet)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?