Nieuws

 • elk nieuws telt
19 april 2018

Elk Telt wil innovatieve projecten subsidiëren binnen de Stad Roeselare om zo de kansen voor alle inwoners te verhogen en er voor te zorgen dat ieder individu binnen onze stad meetelt.

 • Fietsstraat
18 oktober 2019

Na twee jaar 'fietsstraat' in de Kattenstraat en Karnemelkstraat, is het tijd voor een evaluatie! Samen met jou willen we kijken hoe we de fietsstraat nog kunnen verbeteren. 

15 oktober 2019
 • Wil jij het stadsbestuur adviseren over sport in de Stad?
 • Wil jij de Roeselaarse sporter vertegenwoordigen in de Sportraad?
   
14 oktober 2019

Deze vorming is bedoeld voor al wie in contact komt met vluchtelingen, als hulpverlener, begeleider, leerkracht,…
De vorming wordt gegeven door ervaren psychologen van Solentra, een vzw die psychische bijstand verleent aan vluchtelingen.

 • koen broos
8 oktober 2019

 

Van 11 oktober tot en met 17 november exposeert Koen Broos, huisfotograaf van De Spil, in Ter Posterie. Voor de fototentoonstelling met de naam Finally lost selecteerde hij foto’s die hij maakte op zijn vele zoektochten in binnen- en buitenland.

 • Word het gezicht van 'Ik koop lokaal'
9 oktober 2019

Mensen stimuleren om te winkelen bij lokale ondernemers, dat is de bedoeling van de campagne "Ik koop lokaal bij een winkelier van hier". Om lokale handelaars een gezicht te geven bij het grote publiek, lanceren we in 50 West-Vlaamse steden en gemeenten een grote communicatiecampagne.

 • Brugsesteenweg simulatiebeeld
7 oktober 2019

Vanaf 7 oktober 2019 worden er nutswerken uitgevoerd in opdracht van de verschillende nutsmaatschappijen. Tijdens de nutswerken worden alle bovengrondse leidingen ondergronds gebracht en worden er kabels vernieuwd.

 • Chatbot Bertje
1 oktober 2019

De stad Roeselare lanceert de eerste virtuele stadsmedewerker. Met deze chatbot – die de naam ‘Bertje’ kreeg – wil de stad de digitale dienstverlening verder verbeteren voor zijn inwoners, toekomstige inwoners en bezoekers.

 • reveil
1 oktober 2019

Veel mensen hebben er behoefte aan om meer te doen op Allerheiligen dan een chrysant neer te leggen. 

 • be-alert
26 september 2019

Het alarmeringssysteem BE-alert wordt donderdag 3 oktober over heel het land getest. 170 steden nemen deel waaronder ook Roeselare. Wie geregistreerd is, zal een test-SMS

krijgen. Ben je nog niet geregistreerd? Doe het dan snel via www.be-alert.be

 • bladkorf
25 september 2019

 

Officieel is de herfst al in het land, en al valt er nog weinig van te merken, de bomen staan op het punt om hun blaadjes los te laten. We bereiden ons alvast op de bladerval voor door begin oktober de bladkorven uit te zetten. 

 • OPROEP innovatieve projecten voor en door handelaars
10 september 2019

Ben je handelaar?

Sla de handen in elkaar en creëer samen meer sfeer en beleving in de kern!

Werk samen met andere handelaars en dien een innovatief project in om jouw handelskern aantrekkelijker te maken!

 • SBS De Brug
9 september 2019

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Koen Van den Heuvel geeft in totaal vijf miljoen euro aan 22 Proeftuinen Ontharding. Uit de 138 dossiers die werden ingediend worden ook twee Roeselaarse onthardingsprojecten gesubsidieerd en ondersteund via projectbegeleiding.

x
Kan ik je helpen?