Meer bloemen, meer bijen. Iedereen blij!

10 mei 2022

Jaarlijks zien de Roeselarenaars het gebeuren. Op enkele dagen tijd verandert de aanblik van de stad met een ongekende kleurenpracht dankzij de aanplant van meer dan 16.500 eenjarige planten en bloemen. En dat bovenop de honderden perken met vaste planten verspreid over de stad.

Die aanplant is niet enkel goed voor de Roeselarenaars zelf. Ook onze kleine gevleugelde vrienden varen er wel bij.

De bebloemingsinspanningen van de Stad Roeselare blijven overigens niet onopgemerkt. Door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) werden onlangs aan de Stad twee awards uitgereikt: ‘Bijenvriendelijke gemeente’ en ‘Gemeente in bloei’.

De award ‘Bijenvriendelijke gemeente’ wordt uitgereikt aan steden en gemeenten die in een stedelijke context bijenvriendelijke omgevingen creëren. Binnen deze categorie behaalde Roeselare de hoogste score van alle deelnemers. De meest bijenvriendelijke projecten in Roeselare zijn de bloemenweides en bloembollen in het Biezenhof, de bloemenweides op het de Coninckplein en in het Stadspark, de fruitboomgaarden in de Bergstraat en Burgemeestersstraat en de allereerste pluktuin in de Piljoenstraat!

De award ‘Gemeente in bloei’ wordt uitgereikt voor openbare, bloemrijke beplantingen in het straatbeeld.

  • bloemenweide
Toon vergrote weergave in een popup (bloemenweide)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?