Monumentale kunst voor toekomstig stadhuis #VANRSL

15 mei 2023

Het toekomstige stadhuis van Roeselare wordt door de renovatie van het waardevolle onroerend erfgoed opnieuw een icoon in de stad. Ook binnen en rondom kiest Stad Roeselare ervoor om erfgoed en kunst te integreren. Van bij het begin van het stadhuisproject is budget vrijgehouden voor de kunstintegratie. Dat is geen verplichting voor een bouwproject van een lokale overheid.

Stad Roeselare doet hiervoor beroep op twee culturele ambassadeurs Nick Ervinck en Maarten Schaubroeck. Bezoekers van het stadhuis zullen in 2024 vanaf de Grote Markt en in het atrium (de grote bezoekersruimte) een sculptuur van Ervincks hand zien. De binnentuin zal een werk in cortenstaal van Maarten Schaubroeck (kunstenaar-ontwerper) prijsgeven, dat bovendien het decor zal vormen voor de trouwceremonies in de binnentuin.

Niet enkel het werk van Ervinck en Schaubrouck sieren het toekomstige stadhuis. Ook in het historische stadhuis, in het belfort en in de nieuwe kantoren worden kunst en erfgoed geïntegreerd. Een werkgroep van Stad Roeselare bereidt dit momenteel voor.

Je leest hier meer info over de twee culturele ambassadeurs.

  • nieuw stadhuis ingang Grote Markt
Toon vergrote weergave in een popup (nieuw stadhuis ingang Grote Markt)
x
Kan ik je helpen?
Bertje, chatbot van Roeselare. Kan ik je ergens mee helpen?