Naima Charkaoui stelt boek over racisme voor

5 maart 2019

Op de internationale dag tegen racisme en discriminatie stelt Naima Charkaoui haar boek
‘Racisme. Over wonden en veerkracht.’ voor.
 

Naima Charkaoui is een BR- een Bekende Roeselarenaar. Ze is de dochter van Aziz Charkaoui, de eerste schepen van Roeselare met buitenlandse roots. Naima stapte in de geëngageerde voetstappen van haar vader. Ze werd politicologe  en was onder meer directeur van het Minderhedenforum. Momenteel is ze kinderrechtencommissaris ad interim.

Naima schreef een boek over racisme. Een boek dat nodig was om het debat rond racisme verder in gang te houden. Want racisme is onrechtvaardig en slaat diepe wonden. En het komt overal voor: bij het zoeken naar werk, in het onderwijs, op de huisvestingsmarkt, bij politie, op café,…  Wie het slachtoffer is van racisme, heeft ondersteuning nodig. Dit boek pleit er dan ook voor om de slachtoffers beter te helpen. Naima geeft in dit boek mogelijkheden aan om de slachtoffers te leren omgaan met de gevolgen van racisme door vooral te werken aan de veerkracht, weerbaarheid en hoop.
Het boek is een pleidooi voor ondersteuning van de slachtoffers.

Naima Charkaoui komt met veel plezier en enthousiasme haar boek voorstellen in haar thuisstad. Op de internationale dag tegen racisme,21 maart 2019,  geeft ze een lezing over ‘Racisme. Over wonden en veerkracht’ in ARhus (zaal ARgora), De Munt 8, Roeselare om 20 u. Toegang is gratis, inschrijven kan door een mail te sturen naar samenleven [at] roeselare.be of via 051 26 24 64.

Het is de start van nog meer activiteiten die racisme moeten doorbreken. In De Spil staan een tweetal voorstellingen geprogrammeerd met mensen die gemakkelijk slachtoffer van racisme kunnen worden: op 27 maart staat Aziza Brahim in zaal ‘Komedie’. Deze vluchtelinge uit de Westelijke Sahara neemt het op voor haar lotgenoten. Leerlingen van de Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN) Sint-Michiel brengen op 28 maart (om 20.00 u) en op 29 maart (om 10.00 u) hun voorstelling
R-E-S-P-E-C-T.
Meer info en tickets via www.despil.be